reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZUS wypłata zasiłku chorobowego

Ja dostaję pieniądze z ZUS pocztą, zawsze są 8-mego dnia roboczego po ukończonym zwolnieniu. Tylko teraz coś się ociągają, bo minęło już 12 dni roboczych, a pieniędzy ani widu ani słychu. A kaska przed porodem potrzebna :-p

reklama
Odnawiam temat...Jestem na L4 (ciaza) od listopada 2012 kase wyplaca mi ZUS od samego poczatku mam z nimi problemu wyplacaja kiedy chca l4 dostaja co 4 tygodnie czyli raz w miesiacu a ja mam wyplate albo pierwszego I rate druga np 20 i tak w kólko gdyby chociaz mniej wiecej w tym samych dniach miesiacach wyplacali ale oni różnie to robia w tym miesiacu np pierwsza rate wyplaty dostalam 11 marca teraz czekam na druga jak na zbawienie bo nie mam jak oplacic rachunków!!!jestem przez nich w kółko na debecie.

P>S zaznaczam ze L4 moj pracodawca wysłał 12 lutego i mam do 15 kwietnia (czyli do dnia porodu)moja Pani ginekolog odeszla i mi wypisala do konca.Co robic??ile mozna do nich dzwonic chociaz 2 razy w miesiacu dzwonie do nich i sie pytam jak głupia kiedy bedzie kasa???

Phelania - ja właśnie dziś zaliczyłam dyskusję z ZUS-em, bo mi kasa za luty nie grała. I Pani mi wytłumaczyła, że płacą za zwolnienie w rozbiciu na miesiące. Pierwsze zwolnienie miałam od 2-22 lutego i kasę za nie dostałam 20. Drugie zwolnienie od 23.02-15.03. Dostałam dziś kasę za 23-28.02. A za 1-15.03 niby przelewy mają iść 18.
Pewnie teraz dostaniesz kasę za 12-28 luty. A za marzec - musisz podpytać jak Ci zapłacą - czy dopiero jak minie miesiąc czy jakoś to będą dzielić.

cześć mam pytanie odnośnie naliczania zasiłku przez ZUS. miałam umowę zlecenie a nastepnie umowe o pracę ale otrzymałam zwolnienie lekarskie i nie wiem czy ZUS bierze pod uwagę obie umowy? czy moze tylko ta na zlecenie?

WItam też pobieram zasiłek z zusu ale mam bardzo kiepska sytuacje niby mialam umowe na czas okreslony tylko ze musialam ja podpisywac co tydzien i takie smieszne tygodniowe umowy i jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy moj "pracodawca" skierował wypłate zasiłku do zus-u i dostaje marne 200 pare zł i to jeszcze w dwoch ratach w miesiacu, gdyby nie to ze moj mąż pracuje to nie wiem jakbym miała za to niby wyżyć...

A ja jak dostałam zwolnienie od 27 kwietnia do 18 maja i teraz będę miała już od 18 mają to oni będą wypłacać w 2 ratach czy za cały miesiąc?

Do góry