Dziewczyny które mają grupowe ubezpieczenie pracownicze w PZU: byłam przedwczoraj załatwiać te wszystkie formalności i zapytałam kobiety, czy z tytułu przebywania w szpitalu przez to urodzenie dziecka też mogę ubiegać się o pieniądze i powiedziała, że tak. A więc jeden wniosek złożyłam o wypłatę z tytułu urodzenia małej (kasa była następnego dnia na koncie) a drugi z tytułu przebywania w szpitalu (w przypadku mojego ubezpieczenia trzeba być dłużej niż 3 doby, ja byłam 4 - trzeba mieć przy sobie wypis ze szpitala) - odpowiedzi jeszcze nie mam, ale może faktycznie się uda - a to jakieś 300 zł do przodu;-)
reklama
Milusia na pewno warto zapytać - ludziom to pewnie nawet nie przychodzi do głowy, bo myślą że tylko z jednego tytułu można dostać kasę Ja też nie jestem na 100% przekonana czy faktycznie te pieniądze dostanę, ale czekam na jakąś odpowiedź
kaczuszka2
Entuzjast(k)a
Jagus jestem ciekawa czy dostaniesz.... Ja też mam w pzu i 5 lat temu byłam dłużej w szpitalu bo mały miał żółtaczkę to nie dostałam, bo stwierdzili że to z powodu małego był pobyt ... Mam nadzieję że zmienili to i Ci się uda
No właśnie Kaczuszka sama jestem ciekawa bo szczerze mówiąc myślałam że w ogóle na starcie mi powiedzą że nie mogę złożyć takiego wniosku a tu niby jak najbardziej. Dopóki nie dostanę pieniędzy to też do końca nie uwierzę ale mam nadzieję że się uda
katherinne
Fanka BB :)
Dziewczyny, które mają działalność: czy juz u Was ZUS wszczął postepowanie administracyjne? Ile to moze potrwać zanim uznają prawo do zasiłku?
reklama
czy wy na prawde jestescie tak glupie??? myslicie ze ZUS powie wam co trzeba zrobic zeby dostac wysoki zasilek i napisza wprost? wez sie puknij w czolo kolezanko... Myslisz ze nie rejestruja tych rozmow i maili? potem wielkie zdziwienie ze zasilku nie chca wyplacic i podwazaja do niego prawo... na prawde jestes genialna.
Ostatnia edycja:
Podziel się: