reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZUS, KRUS, BECIKOWE etc....wszystkie sprawy prawne styczniówek:))

Rodzinne dostaje się jeśli dochód w rodzinie nie przekracza 550zł (jakoś tak bo w tym roku nieco ponieśli próg) to jest 77zł na dziecko. Dostaje się też wtedy kolejne 1000zł becikowego socjalnego. Ja tak właśnie dostałam 2150zł (dwa razy becikowe i rodzinne na dwoje dzieci) To się załatwia w Miejskim ośrodku pomocy społecznej.

Mnie wkurza fakt że urodziłam w listopadzie a do dziś nie dostaje macierzyńskiego... paranoja jakaś...zła jestem jak nie wiem...

reklama
BLuE dostalismy akt urodzenia dopiero 16.01
Chodzi mi o zasilek z tytulu urodzenia dziecka, to dla ubezpieczonych w KRUS

A nie wiecie czy jest ten prog dochodowy do becikowego dla dzieci urodzonych w styczniu 2014

dziś mąż był w gops i tyle jest papierków do becikowego że MASAKRA!!! łapiemy się też na rodzinne i te drugie becikowe (mąż od nowego roku formalnie nie pracuje więc tylko moje dochody się liczą)
Marika próg niestety jest

Marika do krusu nie trzeba u nas było peselu(mąż już załatwił tydzień temu)

A co do rodzinnego to u nas od listopada zabrali,bo przekraczaliśmy dochód,teraz też przekraczamy(po wliczeniu małej)ale że to jest 3dziecko to jesteśmy rodziną wielodzietną i inaczej już chyba liczą więc moze uda się się załapać:)

Powiem Wam ze warto do takich spraw wysyłać faceta:-D ja jak idę to wracam wręcz chora tym wszystkim i tymi ludźmi, a mężaty mówi że wszędzie takie miłe panie:-Dhehe

fifka no wlasnie my tez sie lapiemy na te dwa tysiace i na dwójke dzieci na rodzinne...i teraz nie wiem jak oni daja 2razy po 77 zl czy jak dwojka to jakos inaczej licza?
no a z papierami wczoraj myslalam ze oszalejee i jeszcze chca te zaswiadczenie o pozastawaniu pod opieka ginekologiczna i musze jechac to wypisac a pozneij znów do gina na ta kontrole po 6 tyg od porodu masakra ..

A u nas dupa..nie lapiemy sie na becikowe..mamy za duże dochody..przekraczamy o 120zl..i dupa..alr najwazniejsze ze zarowno ja jak i M dostaniemy z ubezpieczenia grupowego po 1500zl,wiec becikowe niech sobie wsadza:D

reklama
Do góry