reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zrzucamy zbędne kilogramy :) - mega reaktywacja

dziękuję dziewczyny:)
Iza mogę ci zapisac zalecania z pierwszej wizyty 2 mam za tydzień w czwartek no więc:
-codziennie na czczo mam pic szklankę przegotowanej wody z płaską łyżeczką miodu
-zjadac 3 suszone śliwki dziennie
- 2 -3 łyżki otrąb pszennych dziennie do jogurtu popijać szklanką wody
jeść 5 posiłków dziennie kolacja 2 h przed snem
przykładowy jadłospis:
śniadanie :
1 mała grachamka 50g lub pół normalnej z sałatą,pomidorem,ogórkiem,papryką i wędliną drobiową
II śnianie owoc
obiad1/3 torebka ryżu bądź kaszy lub 1 ziemniak do tego duża ilośc surówki + średnia pierś z kurczaka ok 150g
podwieczorek
2 kromki chleba graham z tym samym co rano
kolacja
sałatka warzywna(sałąta,pomidor,ogórki kiszone,papryka,)z piersią z kurczaka zrobione z sosem czosnkowym na serku homo 0%

pic dużo wody min 1,5 l
2 kubki herbaty czerwonej
0,5l herbaty pokrzywowej
herbaty zielonej do woli

aktywność fizyczna 3 razy w tygodniu po ok 1h

aha i 2 pierwsze dni to musiałam być na diecie oczyszczającej:)

reklama
Monia, chciałam wczoraj zastosować się do tych zaleceń ale zapomniałam. Pomyślałam że dzisiaj zacznę, ale od rana ktoś mi tak popsuł humor że odebrało mi apetyt i checi i pierwszy posiłek zjadłam o 15. Ale śliwki i wode z miodem zamierzam wprowadzić, poza tym jogurt z otrębami przydały by mi się. Zamierzałam tez ćwiczyć i to nawet ćwiczyłam co z tego jak znowu dla poprawy humoru po kłótniach skończyłam z torebką cukierków w ręku :-(

ja od jakiegoś czasu jem rano jogurt naturalny z moją mieszanką: rodzynki, otręby, płatki owsiane i len mielony.
Zaczęłam też spać z owiniętym brzuchem w folię stretch, żeby się lepiej tkanka tłuszczowa spalała.

mineło juz 2 tygodnie od kąd jestem na zdrowym odżywianiu spadło już ok 4kg teraz wiem że waga bedzie wolniej spadac .Wczoraj byłam na 2 wizycie i pani dietetyczka powiedziała że ładnie w waga spadła. Dostałam wykaz co moge jesc a czego mam unikac,jakies dietetyczne przepisy a za tydzień będę miała rozpisaną dietę. Pytała mnie co lubię a czego nie i wg tego będzie rozpisywac jadłospis.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona że zdecydowałam sie na dietetyczkę moja motywacja jest bardzo wysoka. Od 2 t yg nie miałam w ustach nic słodkiego i białeego pieczywa jem wszystko tak jak pani dietetyczka powiedziała wcale nie chodze głodna wręcz przeciwnie niekiedy zmuszam się do jedzenia:tak::-)

dziękuję wam bardzo :-)cieszę się jak dziecko jak wchodzę na wagę i widzę spadeczek a dziś znów był:-D

reklama
Do góry