reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zrzucamy zbędne kilogramy :) - mega reaktywacja

reklama
Agulka, a wzrost bierzesz pod uwagę? Ja jestem mała, mam 157 cm. Chcę schudnąć max. do 50 kg.

Ze stronki z BMI:

"Twój wskaźnik BMI wynosi 22.3.
Brawo! Masz idealną masę ciała.

Dla osób dorosłych wartość BMI wskazuje na:

• poniżej 15 - wyniszczenie
  • 15,0 - 17,4 - wychudzenie
  • 17,5 - 19,4 - niedowaga
  • 19,5 - 24,9 - waga prawidłowa
  • 25,0 - 29,9 - nadwagę
  • 30,0 - 34,9 - I stopień otyłości
  • 35,0 - 39,9 - II stopień otyłości
  • 40,0 i więcej - otyłość kliniczna
Granice wagowe według BMI dla podanego wzrostu:
Wyniszczenie:poniżej 36.7 kg
Wychudzenie:od 37 kg do 42.9 kg
Niedowaga:od 43.1 kg do 47.8 kg
Waga prawidłowa:od 48.1 kg do 61.4 kg
Nadwaga:od 61.6 kg do 73.7 kg
I stopień otyłości:od 73.9 kg do 86 kg
II stopień otyłości:od 86.3 kg do 98.3 kg
Otyłość kliniczna:powyżej 98.6 kg"

Ostatnia edycja:
dziewczyny od dziś zaczynamy:tak:
ja rano się zważyłam i aż się przestraszyłam jak waga pokazała...nie chyba się nie przyznam bo wstyd:zawstydzona/y::wściekła/y:mam ogromną nadwagę:wściekła/y:ale teraz już na prawdę się za siebie biorę nie ma zmiłuj się ,nie ma chce mi się :no:

Doti pochwal się Twoimi efektami:tak:

To u mnie jest tak............ a ja chciałabym ważyć 54-55kg, a ja wpisze tę wagę by obliczyć BMI to wychodzi mi że będę miała niedobór masy ciała............. kurka jaki niedobór, przecież teraz jest mnie pełno a to zaledwie byłby 3-4kg mniej:crazy:

Twój wskaźnik BMI wynosi 20.5.
Brawo! Masz idealną masę ciała.

Oblicz jeszcze raz...
Sprawdź wagę idealną dla Twojego wzrostu...

• 25,0 - 29,9 - nadwagę
Wyniszczenie:poniżej 42.1 kg
Wychudzenie:od 42.3 kg do 49.1 kg
Niedowaga:od 49.4 kg do 54.8 kg
Waga prawidłowa:od 55 kg do 70.3 kg
Nadwaga:od 70.6 kg do 84.4 kg
I stopień otyłości:od 84.7 kg do 98.5 kg
II stopień otyłości:od 98.8 kg do 112.6 kg
Otyłość kliniczna:powyżej 112.9 kg

Ostatnia edycja:
dziewczyny z czego wy się chcecie odchudzac z idealnej wagi:sorry:
ja to mam z czego ale wy:baffled:nie rozumiem:no:
Twój wskaźnik BMI wynosi 28.9.
Taki poziom wskaźnika BMI oznacza, że masz nadwagę.

Oblicz jeszcze raz...
Sprawdź wagę idealną dla Twojego wzrostu...

• 25,0 - 29,9 - nadwagę
Wyniszczenie:poniżej 38.6 kg
Wychudzenie:od 38.9 kg do 45.1 kg
Niedowaga:od 45.4 kg do 50.3 kg
Waga prawidłowa:od 50.5 kg do 64.5 kg
Nadwaga:od 64.8 kg do 77.5 kg
I stopień otyłości:od 77.8 kg do 90.5 kg
II stopień otyłości:od 90.7 kg do 103.4 kg
Otyłość kliniczna:powyżej 103.7 kg

To że ktoś ma "prawidłową masę ciała", nie znaczy, że dobrze wygląda. Ja np. mam wystający brzuch i duże uda, a BMI w normie. Moim zdaniem osobom z wagą prawidłową tak na prawdę nie odchudzania potrzeba a ćwiczeń na konkretne partie ciała. Poza tym, nie możemy aż tak kurczowo trzymać się tabelek.

Kiedyś więcej ćwiczyłam i mimo że ważyłam tylko 2 kg mniej niż teraz, wyglądałam znacznie lepiej.

reklama
Czuję się wywołana.
Moja mama już nie jest na Dukanie od dosyć dawna, ale raczej uważa na to co i ile je. Trzyma cały czas wagę, plus minus 2 kilogramy.

Ja od sierpnia się trzymam, też na Dukanie, trochę nagrzeszyłam na świętach (pierwszy raz! - ale sama jestem winna - za dobre ciasto rodzince zrobiłam!) - zjadłam 2 kawałki ciasta i trochę weglowodanów, no i alkohol... Także też wracam na własciwe tory. Ale przez to przez ten tydzień waga stoi w miejscu zamiast spadać :zawstydzona/y:

No a mój efekt jak do tej pory to jest minus 16 kilo, jeszcze chcę 5 zjechać żeby było 60 na okrągło :-) Mi ta dieta mega pasuje, gotuję i piekę na co mam ochotę, ale tylko ze składników, które mogę - a tych jest dużo, okazuje się że wszystko da się zastąpić, jem strasznie dużo (aż za dużo chyba) i się nie męczę. Myślę że trudniejsze będzie utrzymanie wagi, no i ten kolejny etap, który mnie czeka - faza stabilizacji 10 dni na każdy kilogram - wychodzi że caly ten rok dalej będę na diecie. Ale warto!

Do góry