W niedzielę dowiedziałem się od mojej dziewczyny że zostałem ojcem. Jestem na maksa podłamany dziecko planowałem ale dopiero po studiach. Byliśmy 2 razy w łóżku ale zawsze używaliśmy antykoncepcji. Martwię się ponieważ mamy niezbyt sprzyjający czas ciąży. Moja dziewczyna ma 17 lat mieszkamy razem w wynajętym przez naszych rodziców mieszkaniu. Mamy tam jakieś oszczędności ale nie wiem czy jest to wystarczające na początek. Został na jeszcze rok nauki. Boimy się szczególnie rozmowy z rodzicami szczególnie mojej dziewczyny. Myślę nad oświadczynami ale nie wiem czy jest to dobry moment. Boję się o nas bo jest to trudna sytuacja dla nas dwoje. Boję się o moją dziewczynę czy jest gotowa na poród czy dziecku się nic nie stanie przez młody wiek matki. Dziecko mamy zamiar wychowywać. Tylko nie wiem co ze szkołą oboje chcielibyśmy skończyć tą w której jesteśmy. I tutaj zapytanie do dziewczyn/kobiet które miały taką sytuację. Jak wygląda nauka?
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Rozwiązanie
Ale skoro uważasz że to trol to po co tracisz swój czas na powtarzanie tego jak mantrę? ja nie wiem czy ta historia jest prawdziwa czy nie, tak samo jak wszystkie na forum, w internecie można napisać co tylko się chce, ale odpowiadając zakładam że to prawda po to że ktoś może będzie kiedyś w podobnej sytuacji i będzie chciał przeczytać. Sama kiedyś czytałam takie tematy
Po pierwsze, nigdzie nie napisałam, że to troll, dopiero staram się to ustalić.
Po drugie, po to tracę swój czas, żeby właśnie trolla zdemaskować, usunąć z forum i zablokować temat.
Gdyby autorowi zależało tylko na konkretnych odpowiedziach, wątek by brzmiał "Wpadłem w wieku 17 lat, jak powiedzieć rodzicom i jak wspierać partnerkę w tym trudnym czasie?"...
6 lat już (od 6 klasy szkoły podstawowejA długo jesteście razem?
reklama
test był trzy razy robionyHm tak myślę, skoro tylko 2 razy sex ,i to z zabezpieczeniem, to może to nie ciąza, może stres ,zmiana zamieszkania i to wszystko ,sprawiło że okres nie przyszedł?
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
troche off top, ale co ma zamieszkanie razem do nieplanowanej ciąży? :O
Zwykle rodzice nastolatków nie dopuszczają do siebie myśli, że ich dzieci już współżyją, wypierają to, ale skoro nastolatki mieszkają ze sobą, to chyba ci rodzice mają świadomość tego, że raczej wieczorami w bierki nie grają. A jak jest seks, to może być ciąża.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
6 lat już (od 6 klasy szkoły podstawowej
Łoo, to ładny staż, bo przez myśl mi przeszło na początku, czy może nie chce Cię wrobić w dziecko.
W kwestii oświadczyn to postąp zgodnie ze swoim sumieniem, a nie tym, czego będą wymagać od Was rodzice. To tylko i wyłącznie Wasza decyzja.
A co do porodu, to spokojnie, 17 lat to owszem, mało, ale rodzą i młodsze dziewczyny, więc na pewno nic złego się nie stanie. Jeśli nie uda się Wam urodzić naturalnie, to zrobią w szpitalu cesarkę i tyle. W dniu przewidywanego porodu Twoja dziewczyna będzie już pełnoletnia czy jeszcze nie?
Fado123
Fanka BB :)
Ja wiem że czasy się zmieniły, ale nie każdy rodzic, swojemu dziecku w tym wieku wynajmuje mieszkanie, i logiczne że będzie sex , a w młodym wieku łatwiej o " wpadkę "troche off top, ale co ma zamieszkanie razem do nieplanowanej ciąży? :O
Całe szczęści mam pracę w serwisie komputerowym. Co prawda jest to praca bez umowy ale myślę że spróbuje pogadać z szefem to może mnie na stałe zatrudniSzkole da sie pogodzic ale na pewno musisz pomyslec o pracy zeby jakos utrzymac rodzine.
Fado123
Chyba dopiero jak 18 lat skończysz, będzie mógł Cię zatrudnić, ale nie jestem pewna, dacie radę, rodzice na pewno na początku pomogą, bo te początki są najtrudniejszeCałe szczęści mam pracę w serwisie komputerowym. Co prawda jest to praca bez umowy ale myślę że spróbuje pogadać z szefem to może mnie na stałe zatrudni
Nie nie będzie miała ja też nie wiem czy będę miał oboje jesteśmy 2003W dniu przewidywanego porodu Twoja dziewczyna będzie już pełnoletnia czy jeszcze nie?
Z tego co wiem to od 15 lat mogęChyba dopiero jak 18 lat skończysz, będzie mógł Cię zatrudnić, ale nie jestem pewna, dacie radę, rodzice na pewno na początku pomogą, bo te początki są najtrudniejsze
reklama
kasiaa91
Ja wiem że czasy się zmieniły, ale nie każdy rodzic, swojemu dziecku w tym wieku wynajmuje mieszkanie, i logiczne że będzie sex , a w młodym wieku łatwiej o " wpadkę "
Sex w wieku 17 czy 18 lat jest i tak raczej logiczny. Gdybym nastolatkowi w takim wieku wynajęła mieszkanie (rozumiem, że z przyczyn wyższych i logicznych - np lepsza szkoła w innym, większym mieście) tym bardziej oznaczałoby, że mu ufam i tym bardziej nie spodziewałabym się czegoś takiego jak wpadka....
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: