reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

reklama
ja przez pierwszy miesiąc kąpałam w oilatum a teraz kąpię małą w płynie nivea z oliwką a włoski szamponem bambino i nie smaruję skóry niczym, pupcię też smaruję nivea p.odpażeniom.

My kapiemy w Ollian. Jak przydarzxy sie awaria to małą pod kranem myję i potem ciałko smaruję olejem ze słodkich migdałów. Do pupy mam linomag a+e i sudocrem (raz uzyty).

my na poczatku uzywalismy zelu z aventu do wlosow i kapieli,i oliwki z jonsona. pozniej nadia dostala jakiegos strasznego uczulenia(tutaj oczywiscie stwierdzili, ze to egzema, ale mi sie wydaje, ze to bylo po moich ogoreczkach kiszonych) i poszlismy do lekarza i przepisali nam do kapieli natluszczajacy emolient+krem do skory z problemami i jeszcze masc ze sterydem. masci nie uzywalismy, ale tej oliwki do kapieli i kremu uzywamy nadal.

anna25 - zgadzam się, dostałam próbkę w szpitalu i stwierdziłam że używać nie będę bo uczula, ale zapomniałam M poinformować i on kąpał w tym małą. Jak ją potem brałam do karmienia to normalnie zapach boski ;-)

Dziewczyny w tym okresie zaczynają się rozwijać gruczoły ślinowe i dlatego nasze maluszki będą się dużo teraz ślinić. Ząbki pierwsze wychodzą około 6-7 miesiąca choć i często szybciej. U synka pierwszy ząbek jak miał 7 miesięcy, a ślinił się odkąd skończł miesiąc i ja myślałam właśnie że się ślini na ząbki;-)

moja też się czasami ślini , ale to zaczyna łapki próbować do buzi pchać, to wtedy ta ślina się tworzy ...
też się krztusi śliną czasami , albo puszcza sobie bańki ze śliny i purka przy tym usteczkami :-D

reklama
Do góry