reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

pupui miałam dokładnie tak samo przed wczoraj i byłam u lekarza - niczego się nie dowiedziałam.

ja również dałam dużo cyca i mm i wymiotowała pod ciśnieniem, ale na biało no i ulewała po każdym posiłku. Ale to trwało jeden dzień. Dziś ulała raz, ale to myśle, ze dlatego, że ją odłożyłam po jedzeniu a nie odbiła. Jak odbija to nie ulewa.
Może spróbuj odbijać po każdym jedzonku. A czemu dajesz mm jesli mogę zapytać

reklama
ania-aneczka - to mnie troche uspokoiłaś, że nie tylko moje dziecko robi takie dziwne akcje.

Ja mu daje mm bo u mnie wynikł dziwny problem z pokarmem. w sumie laktacyjni pomocnicy nie wiedza czemu, ale po krótce:
W ciągu dnia mam bardzo mało pokarmu, a do tego przystawiając małego on za bardzo sie rzuca i szarpie przy cycu i nie chce ode mnie jeśc a ja nie jestem w stanie sciągac caly dzien pokarmu bo godzin w ciagu doby by braklo, dziwne do tego jest to ze małemu dawalam w nocy z cyca i umial ssac i chciał i pokarmu wystarczalo na 3 karmienia... (do dziś w nocy bo też miał focha)

Od jutra zaczne brac lek na pobudzenie laktacji wiec może bede mogła zrezygnowac z mm...(nie moga sie doszukac przyczyny ale moga miec wplyw na to moje hormony, w nocy góre bierze prolaktyna odpowiedzialna za produkcje mleka dletego sie udaje produkowac a w ciągu dnia moj za wysoki -od zawsze-testosteron wstrzymuje laktacje)

Ale badz tu madry...

Wiem ze pewnie chaotycznie napisalam ale mam nadzieje ze jakos chodz troche zrozumiale.

edit:

a pytanie jeszcze jedno, jak biore gościa tak pionowo na odbekniecie to on taki sie jakby czerwony robi i zapowietrza - wrazenie jakby wstrzymywał oddech, jakby go cos bolało...
Jutro mam wyzyte kontrolna ale u tych koniowałów to wszystko normale będzie - co to moze być - spotkałyście sie z czymś takim czy to ja jestem przewrażliwiona ??

Ostatnia edycja:
Ala ulewa bardzo od 3 tyg. Lekarz mnie trochę uspokoił, że to normalne. W nocy nie ulewa niemal wcale, w dzień zdarza się , że po 90% karmień. Ubranka zalane, ja zalana. Ma minąć. Czekamy więc. Najważniejsze, że mimo ulewań przybiera prawidłowo, ew. refluxem będziemy się wg lekarza martwić potem

moja wczoraj też chlusneła
ale to przez nia bo była zachłanna że jeszcze i jeszcze to miała ;)
no tak ale jak zwróciła to znowu głodna
ale nakarmiłam delikatnie i smokiem trochę zapchałam żeby trochę to mleko się przyjeło
do 3 mca dziecko ma prawo tak chlusnąć bo zwieracze żołądka nie są do końca wyregulowane a później już to trzeba kontrolować

pupiu mam to samo, mała sporo ulewa i tez sie zastanawiam czy ja w nocy wyboudzac czy nie... nie umiem karmic jej rzadziej a czesciej bo jak jej dam mniej to ona sie po prostu kłóci o wiecej...

karmienie niemowlaka to dl mnie sztuka nie do opanowania :crazy:

a ssanie mojego cycka mała ma już głęboko w poważaniu...

i nadal sie nie usmiecha... czy to juz nie pora?
powazne to moje dziecko czy smutne?

ann każde dziecko jest inne ;)
niedługo zacznie się uśmiechać i reagować na ciebie i na twój głos
i zatrzymywać wzrok na dłuzej na jednym punkcie
wszystko pomaleńku :tak:

nadalka nieświadomie wali uśmieszki.
joasiah wzrok już ma taki świadomy i się zatrzymuje i wodzi wzrokiem za zabawką albo twarzą... ale na rozpogodzenie twarzy czekam ...

reklama
Boże jak mi Emilki żal :( Ona przy każdej kupce tak stęka, jęczy , męczy się:( Dziś pełno bączków puszcza więc może te czopki pomogły odgazować brzuszek. Ale tak mi jej szkoda...w nocy ją to wybudza, nas też. W dzień tak samo. Biedulka. Ale to ponoć "normalne".

Do góry