reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

Agucha1986 - czyli maleństwa mogą spać w samym body... ale na krótkim rękawku? Ubierasz skarpetki? Bez przykrycia pieluszką? I czy okno może być otwarte, bo my mamy w naszym pokoju łóżeczko malutkiej.

Właśnie to ubieranie mnie troche przeraża, bo kompletnie sie w tym gubie...

reklama
Agucha1986 - czyli maleństwa mogą spać w samym body... ale na krótkim rękawku? Ubierasz skarpetki? Bez przykrycia pieluszką? I czy okno może być otwarte, bo my mamy w naszym pokoju łóżeczko malutkiej.

Właśnie to ubieranie mnie troche przeraża, bo kompletnie sie w tym gubie...

moje spia w body krotki rekaw i bez przykrycia tzn ja je przykrywam pieluszka ale zaraz sie rozkopuja:-) skarpetki zakladam np w nocy jak karczek ciepły a stopki lekko zimne:tak::tak: a okno no my mamy w pokoju obok otwarte, bezposrednio w sypialni otwarte w dzien ale na noc zamykamy:-)

spokojnie dojdziesz do wprawy:-)

Twilight, hahah jakbym czytała o Wojtusiu :) Tak wygladała nasza wczorajsza noc.. cały czas na cycu... co odłożyłam to oczy jak 5 złoty, pojękiwania, szukanie cyca... no i tak sobie cycowaliśmy prawie całą noc... a w szpitalu grzecznie spał i budził się co 3-4h

Mamcia, nam w szpitalu kazali okna otwierać, byleby nie było przeciagu:tak: co do ubierania, to Wojtuś ma teraz rampersa i ma skarpeteczki, przykrywam pieluszką flanelową, ale się rozkopuje...

Agucha,
super, że dotarłaś w końcu do porządnego lekarza :) Wiesz przynajmniej na czym stoisz :) Masz świetny awatarek :)

Agucha super że to nie alergia i małe mogą wrócić do normalnej diety!!
A ja tak jak was czytam to czuję się wygłupiona i zła! mój Antek ma takie same objawy jak wasze maleństwa bóle brzuszka i naprężanie przed i przy kupce. I wy wszystkie dostałyście tylko espumisan a mi wymyślili dietę bezbiałkową.:szok: dziś pytałąm położnej jak długo mam ją trzymać a ona mi na to że do 3 miesięcy!! Ale gdyby mały miał jakiekolwiek objawy skazy białkowej, a on po prostu ma problem z gazami!! Nie wiem co mam robić. dieta wydaje mi się bezpodstawna ale z 2 strony nie chce zrobić małemu krzywdy!!

hej dziewczyny, nie wiem czy to odpowiedni wątek,może już w tym temacie były już dyskusje... ale może interesowałyście się kalendarzem szczepień a właściwie orientujecie się jaki jest koszt tych szczepień ? cała głupia w temacie jestem:rofl2: wszystko się pozmieniało przez te 6 lat, albo ja już niczego nie pamiętam od ostatnich szczepień...wiem, że kiedyś płaciłam za jakąś zintegrowaną 3 w 1, a teraz są programy ze szczepionką 5w1, 6w1...

dafne ja gdzie wklejałam linki, ceny szczepionek się wahają od 150 zł w górę za jedną dawkę. To zależy od rodzaju szczepionki, kiedy szczepisz no i masz zawsze wybór między kilkoma szczepionkami. Najlepiej spytać u siebie w przychodni.

Dafne u mnie szczepionki 5w1 - 130 zł dawka a 6w1 190 zł :-)

Ann wiem, że pisałaś gdzieś o bio gai - mi moja pediatra też to zapisała ale pani alergoog pediatra podała mi dużo tańczy zamiennik także polecam zakupić ten zamiennik bo z torbami pójdziecie tak więc jak macie ochote to kupcie sobie LAKCID - to samo co bio gaia a bez recepty i tańsze :-)

a my jeszcze dzisiaj odebrąłyśmy wyniki morfologii moich szkrabów i co i niestety musimy podawać przez dwa miesiące żelazo :zawstydzona/y:kurcze mam nadzieję że moje małe nie będę przyjmowania żelaza znosić tak źle jak mojej siostry syn on był wręcz nieznośny taki był marudny, oby moim łatwo to przeszło bo podawać mamy aż dwa miesiące ahhhh jak nie urok to sra.czka

Agulka - ja sama obstawiam nabiał jako winę bólów brzuszka małej. Odstawiłam i sprawdzę, czy bedzie jakas poprawa. Dzisiaj w nocy raz spała 3 h ze mną w łóżku :-( a tak budzi sie co godzine :wściekła/y: tylko cyc uspokaja, ale ona przez to jest przejedzona ... zwariowac mozna

Ostatnia edycja:
Agucha, bardzo się cieszę, że już jest lepiej:-D i zgodzę się z Tobą, że co lekarz to opinia... A waga dziewczynek jak ładnie rośnie (u nas tydzień temu 3500g):-) Moja Lenka też miała robioną ostatnio morfologię (zalecenie ze szpitala, że po 5tyg od wyjscia mamy zrobić, bo poziom żelaza miała przy dolnej granicy). No i nie jestem do końca zadowolona z wyników, bo troszkę odchyłów jest mimo podawania leków przez ostatni miesiąc (żelazo- syrop Ferrum, cebion multi w kropelkach i kwas foliowy). Dziś jedziemy do pani neonatolog, która opiekowała się Lenką podczas pobytu w szpitalu, więc dopóki z nią nie pogadam, nie panikuję :tak: jednak mimo wszystko... Jeśli jednak mogę prosić, trzymajcie kciuki za nas...

Co do szczepień u nas wygląda to następująco: Infanrix IPV (5w1) kosztuje 120zł/ 1 dawka, a Infanrix Hexa (6w1) 190zł/ 1 dawka. Co do rotawirusów: Rotarix 300zł/ 1 dawka, lub Rotateq 200zł/ 1 dawka.
Dla dziewczyn z Bydgoszczy - to jest cennik z przychodni na błoniu :happy:

reklama
Do góry