reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

agucha &&&&

ja przewijam różnie, najczęściej przed ale jak mała mocno płacze to po, ale bywa że przed i po jak kupkę zrobi. I karmie po kąpieli.

A mojemu siostrzeńcowi na brzuszkowe problemy pomogła zmiana mleka na bebilon pepti, nawet skiaza białkowa zeszła.

reklama
Agucha, również trzymam kciuki za wizytę. Oby pomogło...

Jeżeli chodzi o kąpiel, tylko raz kąpaliśmy przed jedzeniem...czemu? bo całe osiedle Lenę słyszało :sorry2:robimy jak poleciła położna, dajemy jej troszkę jeść aby zaspokoić małego głoda, hyc do wanny, myjki myjki, na ręczniczek, wycieranie, oliwka, pampers i w ręczniczku ciąg dalszy karmienia :-D a Lena zadowolona ;-)ażarłok jest niesamowity :-) co do przewijania, to przed jedzonkiem przewijam. Jak sie Lene z łóżeczka wyciąga, to sie uspokaja i nie płacze, Chyba ze jej sie cierpliwosc konczy :-pa co do kupy, to jak słyszę ze robi, to zanim przewine czekam jakies 5-10 min. Doswiadczenie mnie nauczylo, ze nie warto tak od razu :-D kilka razy jak przewijałam od razu, dostałam z gównianej bomby :-)

Agucha &&& trzymałam.
U nas non stop jakieś przygody pieluchowe. Albo mły decyduje się zrobić siusiu akurat jak go przebieram. wczoraj nasikał sobie do wanny, a potem zrobił kupe na ręcznik, dziś narobił tacie na rękę podczas przewijania... mały urwis rośnie:-)

Dziękujemy za kciuki ale nie pomogły tym razem wyobraźcie sobie że zajechaliśmy pod drzwi a pani dr do nas że ona nas nie przyjmie bo już urlop zaczyna..:angry::szok: i tak odstawiła nas z kwitkiem:no: już całkiem im sie w głowach poprzewracało z tego dobrobytu wizyta prywatna umówiona 30km jazdy a tu taki numer...wkur****sie na maksa... poza tym gdzie bysmy nie dzwonili tam albo brak miejsc albo urlopy na szczescie udalo nam sie umowic na piątek mam nadzieje ze tym razem dojdzie do skutku...tragedia co to się dzieje...:cool:

a dzisiejsza noc po prostu koszmar od 23 do teraz spałam jakieś 30min:crazy: wy mi tu piszecie ze mnie podziwiacie,...oj nie ma za co.... ja nie daje rady z moimi dwiema pannami i ich bolącymi brzuszkami ahhhhhhhhh idę spać:zawstydzona/y:

tak tak agucha, idż spać, bo pleciesz głupotki! jak to nie dajesz rady???? jesteś MEGA dzielna!!!!
a ta sytuacja z lekarzem faktycznie jakiś koszmar... umówiona wizyta i taki tekst??? i wy z bliźniakami, dojeżdżający tyle km! skandal!

reklama
Służba zdrowia -szlag niech ich trafi :baffled: Agucha - naprawdę współczuję sytuacji z lekarzem ale i bolących brzuszków:baffled: Czy Wy już na tym pepti jesteście?? Moze spróbujcie inny środek na kolki??

Do góry