reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

ann- ale o ile mnie pamięć nie myli to espumisan i tego typu cuda działają właśnie po pewnym czasie. Nie ma uzależnienia. Jedna dawka nic nie da... Bobotic u nas też zaczął działać po kilku dniach. Mała zaczęła ładnie purkać. Ja pomagałam termometrem i czopkami glicerynowymi. Mój pediatra akurat był tego zdania, że dziecku trzeba pomóc, wiem, że są tacy, którzy boją się o uzależnienie i że potem dziecko bez pomocy kupy nie zrobi. Teraz też, jeżeli będzie potrzeba to pomogę...
Kopfer- kochana. Ja tak się bałam kąpania, że byłam w siódmym niebie że M się podjął tego zadania. Miałam stracha i tyle. Potem M musiał wrócić do pracy, a ja sraczki dostawałam na samą myśl, że kąpię sama... I nie raz miałam wyrzuty, że "u kogoś" mojemu dziecku było lepiej, że ktoś znał złoty środek a ja nie. Za to teraz od rana do wieczora "mama mama" i już mi słabo od tego :-D Takie uroki. Ciesz się, że masz fajnego chłopa i się interesuje. Bo mój w nocy to za Chiny nie usłyszy, że dziecko płacze :-)
wika- u nas Nina wstaje z nocnika i się drze "wielo kupa" :-D dlatego postanowiłam, że kupię nakładki na muszlę, bo potem ogarnąć ją i ten smród, to nie lada wyczyn :-D niech sobie sika do nocnika, ale kupy nie ZNIESĘ :-D

reklama
dziewczyny a kiedy wybrałybyście się z maluchem na wakacje nad morze? albo ogólnie w dalszą trasę? w sensie - najwcześniej?

Z Igorem na taką dłuższą wycieczkę (120 km w jedną stronę) wybraliśmy sie w maju. Miał 2,5 miesiąca.

Teraz wrzesień/ październik zamierzamy jechac do Wisły (od nas 210 km).

Ja jechałam jak Ada miała 3,5 m-ca, teraz będziemy chcieli morze we wrześniu, ale zobaczymy, bo dzidz będzie bardzo mały 6 tyg.

no własnie eve z 3miesięczniakiem bym się nie zastanawiała, ale z 6 tygodniaczkiem też się troszkę boję, a wtedy właśnie moi jadą nad morze... od nas to 600 km, ale można podzielić trasę na do siostry za wawą, przekimać, odpocząć i potem dalej i tak myślimy i myślimy..

aaa i poszła duża, rzadka, musztardowa kupaaaaaa :)))))))))))) huraaaa!!!!!!!!

My mamy zamiar w połowie sierpnia jechać do moich rodziców ponad 260km, ale zawsze robimy sobie dwie przerwy więc raczej nie powinno być problemu;-) no i we wrześniu ponownie na mazury na wakacje, no i na nasz ślub:-)

reklama
Do góry