podejrzewam, ze zalezy od znieczulenia. Ja jestem w UK i tutaj podaja epidural, nie czulam zupelnie nic podczas porodu, nawet skurczy, wiec musialam przec patrzac na monitor oraz czujac skurcze pod rekaO, a mi w szpifalu powiedzieli ze na znieczuleniu nie da sie urodzić i ze jak są skurcze parte to zawsze znieczulenie puszcza.
reklama
Ja jak dobrze pamiętam w Holandii również go podają. Ja czulam skurcze ale zminimalizowane. I mialam taki wezyk w kregoslupie, gdzie polozne dodawaly tego znieczulenia by nje puszczali. Jak pisałam, za 1 razem się nie udało i czulam wszystko.. nawet drgawek dostałam. A za drugim razem bajka.podejrzewam, ze zalezy od znieczulenia. Ja jestem w UK i tutaj podaja epidural, nie czulam zupelnie nic podczas porodu, nawet skurczy, wiec musialam przec patrzac na monitor oraz czujac skurcze pod reka
angeliskax
Moderator
Ja tez mialam węzyk, ale chyba mi bardzo malutka dawke podali zeby zobaczyc jak zareaguje.Ja jak dobrze pamiętam w Holandii również go podają. Ja czulam skurcze ale zminimalizowane. I mialam taki wezyk w kregoslupie, gdzie polozne dodawaly tego znieczulenia by nje puszczali. Jak pisałam, za 1 razem się nie udało i czulam wszystko.. nawet drgawek dostałam. A za drugim razem bajka.
tak, tez mialam wezyk i dostalam pozwolenie, abym sobie sama dodawala dawki jak trzeba. W sumie to od jakiejs 12 w poludnie dodalam sobie 2 razy w ciagu jakichs 8h jesli dobrze pamietamJa jak dobrze pamiętam w Holandii również go podają. Ja czulam skurcze ale zminimalizowane. I mialam taki wezyk w kregoslupie, gdzie polozne dodawaly tego znieczulenia by nje puszczali. Jak pisałam, za 1 razem się nie udało i czulam wszystko.. nawet drgawek dostałam. A za drugim razem bajka.
angeliskax
Moderator
ja pamietam, ze anastazjolog pytal czy czuje nogi xd czułam cały czas xdddtak, tez mialam wezyk i dostalam pozwolenie, abym sobie sama dodawala dawki jak trzeba. W sumie to od jakiejs 12 w poludnie dodalam sobie 2 razy w ciagu jakichs 8h jesli dobrze pamietam
to ja swoich nie czulam sprawdzali kostka loduja pamietam, ze anastazjolog pytal czy czuje nogi xd czułam cały czas xddd
angeliskax
Moderator
no to mozliwe ze to byl test jak moj porod przejdzie. Bo ja serio czułam nogi a mała dawka skutecznie zahamowała rozwój wydarzen. Więc o tyle dobre ze 2h pozniej puscilo i moja akcja wróciła spowrotem.to ja swoich nie czulam sprawdzali kostka lodu
Bibi89
Fanka BB :)
Ja dostałam przy 8 cm czułam skurcze ale nie czułam bólu.W Holandii też rodziłaś? Bo mnie mówiono, żeby znieczulenie zadziałało przy 100% musi być podane do max 3cm. Przy pierwszym porodzie dostałam jak miałam 5-6cm i tylko się męczyłam, bo ani wstać nie mogłam żeby to rozchodzić a skurcze koszmarne. Przy drugim dostałam przy 3cm i tak mogłabym rodzić. Spałam, jadłam, oglądałam tv, gadałam przez tel..
Nic mi nie puszczało anestezjolog był cały czas i dolewał jeśli trzeba było miałam chyba 2 dawki z tego co pamiętamO, a mi w szpifalu powiedzieli ze na znieczuleniu nie da sie urodzić i ze jak są skurcze parte to zawsze znieczulenie puszcza.
reklama
olka11135
Fanka BB :)
O, a mi w szpifalu powiedzieli ze na znieczuleniu nie da sie urodzić i ze jak są skurcze parte to zawsze znieczulenie puszcza.
Mi nie puściło, nie wiedziałam co i jak więc faza parcia prawie 2h
reklama
Podziel się: