reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zmiana składu sędziowskiego

malzenstwo trawalo 8 lat a ona przez 4 zajmowala sie dziecmi przez pierwsze 4 lata nawet domem sie nie zajmowala ja po 16 godiznach pracy nie raz musialem sprzatac w dodatku sam remontowalem dom zeby nie ponosic kosztów robocizny ona w niczymmki nie pomogla ja robilem doma ona do mnie no to czesc jade do kolezanki uwazasz zajmowanie sie dom gdzie moze raz w tygodniu odkurzala ? i to tak na szybko? ona to moze raz w roku mysla a byly niesamowicie brudne uwiez mi jakbys była na mym miejscu tez bys gadała jak ja.

jak mozna umyc podloge i wiadro z woda stalo kilka dni na przedpokoju? no prosze cie nie znasz sytuacji a mówisz mi że mam pomyśleć.

reklama
pracowalabys po 16 h dziennie wracasz z pracy a nawet obiadu nie ma moja była zona nie pracowala tylko byla w domu i ja moze z 1-2 razy w tygodniu tak średnio mialem obiad w dodaTKU bardzo rzadko bylo posprzatane uwazasz to za dbanie o dom bo ja nie pajeczyn pelno prosiłem by je pozbierala a ona ja lubie pajeczyny nie ebde sprzatac no sory

malzenstwo trawalo 8 lat a ona przez 4 zajmowala sie dziecmi przez pierwsze 4 lata nawet domem sie nie zajmowala ja po 16 godiznach pracy nie raz musialem sprzatac w dodatku sam remontowalem dom zeby nie ponosic kosztów robocizny ona w niczymmki nie pomogla ja robilem doma ona do mnie no to czesc jade do kolezanki uwazasz zajmowanie sie dom gdzie moze raz w tygodniu odkurzala ? i to tak na szybko? ona to moze raz w roku mysla a byly niesamowicie brudne uwiez mi jakbys była na mym miejscu tez bys gadała jak ja.

jak mozna umyc podloge i wiadro z woda stalo kilka dni na przedpokoju? no prosze cie nie znasz sytuacji a mówisz mi że mam pomyśleć.

Ale Sądu Cywilnego to nie obchodzi czy miałeś brudno w domu czy nie ... Taki mieliście układ ty pracowałeś ona nie .. to była umowa małżeńska jaką zawarłeś z żoną , nie wiem jakiego masz adwokata ale doradź się jeszcze jakiejś innej osoby co do tego podziału, jeżeli ci nie zależy na czasie i chcesz się bawić w biegłych sądowych , wyłączanie sędziów , sądów i wogóle to możesz, ale co każdemu jest wiadome i oczywistej to co w małzeństwie zostało zakupione dzieli sie pół na pół chyba , ze mieliście intercyze przed to tak.Lepiej szybko uwolnić sie od przeszłości podzielić się i już, a nie chodzić po sądach i udowadniać nie wiadomo co , kto ile dał, byliście małżeństwem.
Nie wiem kiedy się rozstaliście , ale widze , ze to sprawa świeża jak wypominasz jakieś wiadro z wodą,

pracowalabys po 16 h dziennie wracasz z pracy a nawet obiadu nie ma moja była zona nie pracowala tylko byla w domu i ja moze z 1-2 razy w tygodniu tak średnio mialem obiad w dodaTKU bardzo rzadko bylo posprzatane uwazasz to za dbanie o dom bo ja nie pajeczyn pelno prosiłem by je pozbierala a ona ja lubie pajeczyny nie ebde sprzatac no sory

Widze , ze teraz już po 16 godzin nie pracujesz ,jak masz czas pisać na forum dla kobiet ...

Nie była to umowa ze ja pracuje ona nie miała isc do pracy ale niby nie umiała znalesc znalazlem jej prace pewna a ona powiedziala ze nie bedzie pracowac bo jej sie nie chce wiec wiesz.

aw wiem ze sad moze zbaac kto jaki miał wkłąd w budowanie majatku. bo znajoma ostatnio miala taka sprawe i dostałam 80% poniewaz udowodniła że jej maz w ogóle nie pracował domem sie nie zajmowal ani dziecmi siedzial i ogladam tv z zimnym piwkiem wiec jak widzisz idzie udowodnić :)

teraz mam aktualnie urlop fakt teraz jie praucje po 16 godzin ale cale praktycznie malzenstwo tak pracowalem

Z resztą zakończmy ten watek

Ostatnia edycja:
Współczuje ci jedynie tego, że jesteś takim zawistnym i chciwym człowiekiem, przez 8 lat małżeństwa uważasz , że żonie się nic nie należy ?? Możesz przeciągać w nieskończoność takie badania ale ty za to płacisz ...nie żona tylko ty! chyba , że była żona też bedzie chciała wiecej niż zostanie to ustalone na 1 rozprawie ... Małżeństwo to układ, umowa pomiedzy kobietą i mężczyzną. Radze ci abyś w sądzie nie gadał o tym wiadrze, albo pajęczynach ... bo żaden Sędzia nawet " bez znajomości" napewno ci dogada, bo nie wytrzyma. Dla mnie temat zamknięty ... Jeżeli chodzi o skład sędziego to zmienia sie go wtedy gdy sąd i jedna ze stron są spokrewnione lub zyją na stopie koleżeńskiej, w innym przyapdku nawet nie zmienisz sobie miejscowości Sądu. A co do podziału 50/50 na + dla ciebie za spłate różnciy kredytu po rozwodzie TEMAT ZAMKNIETY

Daje Państwu wybór:
1. kończymy przepychanki i osobiste wycieczki, bo to forum poradnictwa prawnego a nie pogaduszek i wymieniania opinii na temat zycia małzeńskiego
2. odbieram Państwu możliwość pisania na forum.

Każdy kolejny wpis o charakterze napastliwym (w mojej ocenie) traktuję jako wybór opcji 2.

Z życzeniami miłego i spokojnego dnia,
E. Rosłanowska

Rozumie ale skąd moija była zona wie kto bedzie prowadizl rozprawe skor nie dostala zadnego pisma ? dziwne prawda?
A skąd Pan wie, że nie dostała? Moze dostała wezwanie do usunięcia braków, wniesienia opłaty itp.
na sprawie rozwodowej bylo tez ewidentnie widoczna jej wina a to co ja mówiłem to sad mówił że to jest nie wazne ciągle odpieral moje wypowiedzi
A skorzystał pan z prawa do apelacji?
jej koleżanka jest tam na wysokim stanowisku
Z takim zarzutami proszę uważać. W całym watku zarzuca pan nie tylko nieuczciwość żonie byłej ale przede wszystkim tej znajomej.

w sprawie rozwodowej zlozylem apelacje i sad uznal takze wine bylej zony wiec wszystko ok.

rozmawialam z byla zona wczoraj i powiedziala ze nic nie dostala ze sprawa bedzie troche później niz mi mówiła bo ta osoba ltóa ma ja prowadzic jest na urlopie mówie ze pisma zadnego nie dostałem a ona mówi ja tez nic nie dostałam

a jak to jest bo wiem ze jest takie coś jak badanie kto ile wlozył pracy w budowanie majatku

a smię twierdzic tak bo jej kolezanka powiedziala mi prosto w oczy ze ma znajomosci i przy kazdej sprawie w tym sadzie ma znajomsoci i zrobi wszystko by zniszczyc mi zycie

Ostatnia edycja:
reklama
w sprawie rozwodowej zlozylem apelacje i sad uznal takze wine bylej zony wiec wszystko ok.

rozmawialam z byla zona wczoraj i powiedziala ze nic nie dostala ze sprawa bedzie troche później niz mi mówiła bo ta osoba ltóa ma ja prowadzic jest na urlopie mówie ze pisma zadnego nie dostałem a ona mówi ja tez nic nie dostałam

a jak to jest bo wiem ze jest takie coś jak badanie kto ile wlozył pracy w budowanie majatku

a smię twierdzic tak bo jej kolezanka powiedziala mi prosto w oczy ze ma znajomosci i przy kazdej sprawie w tym sadzie ma znajomsoci i zrobi wszystko by zniszczyc mi zycie

to również zostało skopiowane i napewno się przyda za oszczerstwa i kłamstwa , ADMINISTRATOR poinformował mnie, że masz dynamiczne IP ale to w niczym nie przeszkadza ....

Do góry