reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobki i przedszkola w Łodzi

chciałabym oddać 2latnią córeczke do jakiegoś złobka na teofilowie... czy ktoś może oddaje swoje dzieci na harcerzy zatorowców albo na rydzową? no i jakie wrażenia??;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mam do Was pytanko odnośnie prywatnego przedszkola Kornelówka na Pasterskiej....Czy wiecie coś na temat tego przedszkola?? moja Gwiazdeczka pójdzie do przedszkola od września a ja nie wiem które wybrać....myślałam o Kornelówce chociaż jeszcze szukam ewentualnie jakiegoś na widzewie.....może polecicie jakieś fajne przedszkole??

Widzę, że w większości jesteście z innych dzielnic niż ja. Nie mniej, pochwalę publicznie żłobek przy ul. Starorudzkiej 5/7 gdzie do końca sierpnia chodził mój szkrab.

Dużo sie tam dzieje i to w kazdej dziedzinie. Remonty (wymieniona elektryka, odmalowane sale, wycyklinowane podłogi itd.) Dużo zajęć zorganizowanych, imprez zapraszane teatry, raz nawet Panie wystawiły Czerwonego Kapturka z okazji dnia babci ;) )Dobre warunki lokalowe (przestronne sale, łazienki przy każdej sali, osobne jadalnie, sypialnie) a do tego przesympatyczny personel i pani kierownik. Dobre podejście do dziecka (nic na siłę, ale skutecznie przekonać potrafią) dzięki temu np. zaczął chętnie leżakować.

Mój smyk był zadowolony i do żłobeczka wbiegał zanim zamknęłam samochód ;) a co za tym idzie ja też byłam zadowolona :) Zrobił też szybkie postępy w samoobsłudze (jedzenie, ubieranie). Zaczął tam chodzić jak miał 1,5 roku.

Ostatnia edycja:
A do przedszkoli prywatnych zwykle można posyłać dzieci w wieku 2,5 roku. W pabianickim jest dla nich osobna grupa.

My mieliśmy szczęście i mój smyk dostał się do PM i to w pierwszym naborze. Narazie tez jestem z niego zadowolona.

U nas dopóki nie było naboru elektronicznego to przyjmowali 2,5 latki w tej chwili nie ma raczej szans.Moja młodsza poszła do przedszkola wczesniej ale tylko dlatego że miałam stasza córke tam i p.dyrektor była tak wspaniałomyślna i Kasie wcisneła na listę ;)

Mój Maluch chodził do żłobka nr 28 przy ul. Wyszyńskiego 102. Opieka super. POLECAM !!! Podobnie jak polecam przedszkole nr55 na Retkni. Godne uwagi jest również przedszkole nr 214, w którym dzieci uczą się tolerancji.

chciałabym oddać 2latnią córeczke do jakiegoś złobka na teofilowie... czy ktoś może oddaje swoje dzieci na harcerzy zatorowców albo na rydzową? no i jakie wrażenia??;-)

Moja córónia chodzi do żłobka na Harcerzy zatorowców. ja jestem bardzo zadowolona a co najwazniejsze jej też się podoba i bardzo chętnie chodzi

reklama
Teraz jestem na etapie poszukiwania przedszkola... Czy macie jakieś opinie na temat przedszkoli na teofilowie? Czy wiecie w jakim przedszkolu nie jest obowiązkowe leżakowanie - bo moje dziecko, jak zauważyły Panie ze żłobka,się po prostu do tego nie nadaje

Do góry