wiesz co? tak naprawde to najwieksze koszta to wynajem lokalu, czynsz i wszelkie opłaty miesięczne. U mnie kręci się to w okolicy 4 tys zł. Na tą chwilę. Ale nie porównuj W-wy, tutaj ceny są chore
opłatę za godzinę pozostawienia dziecka musisz dostosować do osób, które do Ciebie przychodzą (wiadomo, że w Białym.. musisz mieć niższą, bo i niższy czynsz itd.). U mnie wygląda to tak:
-jesli Matka chce zostawić nam dziecko tylko na jedną godziną, płaci za tą godzinę 20 zł
-każda kolejna godzina 15
-po piątej godzinie przebywania dziecka, koszt za godzine wynosi 10 zł
-
zupełnie inaczej wygląda kwestia pozostawienia nam dziecka np. przez miesiąc - tutaj ceny dostosowujemy. Wtedy godzina liczona jest inaczej, podliczamy koszt miesięczny i dajemy solidny upust
-dodatkowo prowadzimy opiekę w domu nad dziećmi - koszt wychodzi 15 zł za godzinę w tygodniu i w godzinach 8:00-22:00, nasza usługa w godzinach nocnych i weekendy (rodzice chcą np. wyjśc na imprezkę) kosztuje po prostu 50% więcej...
-dodatkowo organizujemy imprezy dla dzieci - jakie sobie tylko rodzice zażyczą ;D
Kochana, ciężko to wszystko rozpisać. Musisz jeszcze zatrudnić dziewczyny do pracy, im równiez trzeba zapłacić. Ja na szczęście, zebrałam super ekipe - razem dążymy do celu, więc nie ma u nas podejścia - pracodawca i pracownik. Dziewczyny walczą o wszystko, a o dzieci dbają jak o własne.
Dowiedz się ile kosztuje u Ciebie wynajęcie lokalu. A później spróbujemy to wszystko rozpisać...
Mówisz, że nie miałabyś chętnych? Wiesz, co? Najlepsze marki samochodów, jakie jeżdżą po W-wie to najczęściej rejestracje BI, BIA, BZA...
Ja też nie mam niesamowitego ruchu. Rozpoczełyśmy w połowie grudnia i ruch mamy znikomy... Już drugi miesiąc dokładam do biznesu... Ale widzisz - ja tak naprawde nie mam reklamy, na to juz nie było mnie stać. To jest najdroższa impreza
Nie przerażaj się tym wszystkim. Są kredyty dla startujących z biznesem, jest kilka opcji dofinasowania. Ja sprzedałam swój ukochany samochód i liczyłam każdy grosz... Wszystko można zrobic, trza znaleźć jedynie wyjście awaryjne...