reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Żłobek???

reklama
kurcze super pomysl z tym złobkiem

szkoda ze w moim miescie nie ma takiego czegos ... ja mieszkam w Białymstoku - moze wiesz czy cos jest u nas podobnego ???

no patrz, a ja tak czesto bywam w Białymstoku :) mam tam przyjaciółkę! Tuśka21 jeśli to tutaj ruszy, na pewno otworzę taki sam w Twoim mieście. Ale. Może sama otworzysz? Pomyśl. Koszta nie są duże. A ja służe każdą radą i pomocą :D

nie ma gdzie tgo zrobic .... zreszta nie wiem czy mialbym chetnych

a powiedz mi jakie mniej wiecej koszta - i ile np. rodzc wam placi jak zostawia dziecko

napisz jak to wszystko wyglada ???

wiesz co? tak naprawde to najwieksze koszta to wynajem lokalu, czynsz i wszelkie opłaty miesięczne. U mnie kręci się to w okolicy 4 tys zł. Na tą chwilę. Ale nie porównuj W-wy, tutaj ceny są chore :(

opłatę za godzinę pozostawienia dziecka musisz dostosować do osób, które do Ciebie przychodzą (wiadomo, że w Białym.. musisz mieć niższą, bo i niższy czynsz itd.). U mnie wygląda to tak:
-jesli Matka chce zostawić nam dziecko tylko na jedną godziną, płaci za tą godzinę 20 zł
-każda kolejna godzina 15
-po piątej godzinie przebywania dziecka, koszt za godzine wynosi 10 zł
-zupełnie inaczej wygląda kwestia pozostawienia nam dziecka np. przez miesiąc - tutaj ceny dostosowujemy. Wtedy godzina liczona jest inaczej, podliczamy koszt miesięczny i dajemy solidny upust
-dodatkowo prowadzimy opiekę w domu nad dziećmi - koszt wychodzi 15 zł za godzinę w tygodniu i w godzinach 8:00-22:00, nasza usługa w godzinach nocnych i weekendy (rodzice chcą np. wyjśc na imprezkę) kosztuje po prostu 50% więcej...
-dodatkowo organizujemy imprezy dla dzieci - jakie sobie tylko rodzice zażyczą ;D

Kochana, ciężko to wszystko rozpisać. Musisz jeszcze zatrudnić dziewczyny do pracy, im równiez trzeba zapłacić. Ja na szczęście, zebrałam super ekipe - razem dążymy do celu, więc nie ma u nas podejścia - pracodawca i pracownik. Dziewczyny walczą o wszystko, a o dzieci dbają jak o własne.

Dowiedz się ile kosztuje u Ciebie wynajęcie lokalu. A później spróbujemy to wszystko rozpisać...

Mówisz, że nie miałabyś chętnych? Wiesz, co? Najlepsze marki samochodów, jakie jeżdżą po W-wie to najczęściej rejestracje BI, BIA, BZA...

Ja też nie mam niesamowitego ruchu. Rozpoczełyśmy w połowie grudnia i ruch mamy znikomy... Już drugi miesiąc dokładam do biznesu... Ale widzisz - ja tak naprawde nie mam reklamy, na to juz nie było mnie stać. To jest najdroższa impreza :(

Nie przerażaj się tym wszystkim. Są kredyty dla startujących z biznesem, jest kilka opcji dofinasowania. Ja sprzedałam swój ukochany samochód i liczyłam każdy grosz... Wszystko można zrobic, trza znaleźć jedynie wyjście awaryjne...

Dzieki Bociania Łąka, szkoda, ze daleko ode mnie, ja bede potrzebowac na 2-3 godzinki dziennie, wiec potrzebuje czegos w poblizu. No i niestety ceny troszke nas odstraszaja, bo mimo, ze nie liczymy sie z kazdym groszem w tej chwili, to podsumowujac wychodzi niezla kwota, i chyba jednak to dla nas luksus taka opieka... eh...
niewiem02.gif

A z ta reklama pomysl cos, bo bez tego moze wszystko upasc, a szkoda by bylo , bo to fajny pomysl

Trinakria dlatego nie wolno niczego sumować he he... Dlatego z całości dużo odejmujemy... I wychodzi jak za opiekunke w W-wie. Widzisz, te pierwsze ceny - 20 zł i kolejne 15 zł - dotyczą osób, które pojawiają się u nas raz na na 100 lat. Dla stałych klientów dostosowujemy stawki. A my niestety co by sie nie dzialo musimy miesiecznie opłacać za wynajem 100 metrowego mieszkania w centrum....
Nie mam żadnych możliwości reklamy. Jest początek miesiąca, a ja wczoraj kupiłam toner do drukarki (drukowałyśmy informacje zrobioną w Power Point'cie, że organizujemy Ferie zimowe) i rzewnie zapłakałam nad ceną... bo była to moja ostatnia stóweczka...

Tuska21 ja Cię błagam nie poddawaj się! Zorietnuj się w okolicy jakie są ceny, gdzie jest najlepsza okolica. Poszukaj wspólniczki, nie rób tego sama... (jesli masz kogoś zaufanego). Dopiero potem będziesz myśleć skąd wziąc kase. Najpierw zorientuj się ile potrzebujesz...

Pozytwyna enrgie przesyłam, która mi równiez dzisiaj się przyda....

Dzieki Bociania Łąka wiec wciaz ubolewam, ze tak daleko, ale bede o Was pamietac i polecac znajomym :)
I sle duzo pozytywnej energii...

reklama
Bociania Ląka ja też myślałam o czymś takim,powiedz czy Ty lub Twoja mama macie wykształcenie pedagogiczne,bo ja jestem z wykształcenia chemik i nie wiem czy są jakieś wymagania co do tego

:laugh:
Słodki ten cyc :laugh:

Do góry