reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Źle wyniki

A masz problem z jedzeniem? Ketony w moczu pojawiają się przy cukrzycy, gdy jesz za mało posiłków.

Szczawiany wapnia zaś mogą świadczyć o kamicy nerkowej - nie boli Ciebie brzuch? Moim zdaniem powinnaś zbadać kreatyninę z krwi, bo dodając do tego podwyższone leukocyty może sugerować problem z nerkami. Do rozważenia - wizyta u urologa (ale może niech o tym gin zdecyduje)

edit. Nie wiem jak na podstawie tych wyników, dziewczyny wskazują na infekcję - ale może o czymś nie wiem.
Na podstawie leukocytów w moczu, do 5-10 może się pojawić, u mnie przy 30-40 lekarka zawsze dawała antybiotyk a tu autorka ma jeszcze więcej leukocytów więc raczej sam urosept nie wystarczy. Ale tak jak dziewczyny pisza, dużo plynow, co najmniej 2 litry dziennie, sok z żurawiny i urosept to podstawa. O antybiotyku zdecyduje lekarz.

reklama
No to być może jeszcze wskazana byłaby wizyta u diabetologa. Badałaś cukier na czczo?

Ból pleców może być jednym z objawów kamicy nerkowej. A nie masz napadowych bóli/skurczy?

Jeśli moja wiedza mnie nie myli i to kamica, to powinnaś wykluczyć z diety kakao (w tym czekoladę) i kawę. Oraz ograniczyć produkty mleczne, ryby oraz jajka. Za to wartość sięgać po cytrusy, mięso i produkty zbożowe. I oczywiście dużo, dużo pić (ok 5 litrów płynów dziennie). A w razie bólu sięgnąć po lek rozkurczowy - np. nospa.

I się nie martw - nie z takimi rzeczami medycyna sobie teraz radzi ;-)

Jeśli moja wiedza mnie nie myli i to kamica, to powinnaś wykluczyć z diety kakao (w tym czekoladę) i kawę. Oraz ograniczyć produkty mleczne, ryby oraz jajka. Za to wartość sięgać po cytrusy, mięso i produkty zbożowe. I oczywiście dużo, dużo pić (ok 5 litrów płynów dziennie).

I się nie martw - nie z takimi rzeczami medycyna sobie teraz radzi ;-)
Skąd u mnie kamica. W życiu nie miałam problemów z nerkami.

reklama
Do góry