Bobinka111
Zaciekawiona BB
Mocz pobieram rano i zawozilam zaraz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myślę, że jej lekarz będzie wiedział lepiej i nie wiem jaki sens jest takiego "diagnozowania"...Wychodzi na to ze masz i incekcje i powonnas dostax antybiotyk. Ja w ciazy dostawalam 2 razy monural antybiotyk.
Tzn. ile czasu upłynęło od pobrania do dostarczenia do labu. Bo ja na zdjęciu widzę godz. 11.29 a to już jest środek dnia.Mocz pobieram rano i zawozilam zaraz
Zadaje dziewczyna pytanie to jej odpowiadam. A ze wiem z doswiadczenia ze monural jest bezpieczny to o tym pisze. Po co ta uszczypliwosc?Myślę, że jej lekarz będzie wiedział lepiej i nie wiem jaki sens jest takiego "diagnozowania"...
Z 2godzTzn. ile czasu upłynęło od pobrania do dostarczenia do labu. Bo ja na zdjęciu widzę godz. 11.29 a to już jest środek dnia.
Na złe wyniki też odpowiada źle pobrany mocz. Nie pobieramy z pierwszego strumienia. I przed samym badaniem trzeba dokładnie się umyc i osuszyc ręcznikiem papierowym. Dla tych samych bakterii bym powtorzyła badanie. Ja tak miałam na drugi dzień wyniki idealne. A ketony w moczu.. oznaczają , że za mało jadasz.. może brak późnej kolacji? warto też spawdzic jak u Ciebie cukry..Co może oznaczać coś takiego wynik :
Leukocyty 50-70
Erytrocyty 5-10 do tego powtórzyłam wynik a tam
Kryształy szczawianu wapnia B. Liczne
Ketony 15.00
Ja rozumiem, ale co z tego, że teraz myśli, że ma infekcje skoro i tak musi iść do lekarza, który sam stwierdzi co jej dolega i sam da odpowiedni lek.Zadaje dziewczyna pytanie to jej odpowiadam. A ze wiem z doswiadczenia ze monural jest bezpieczny to o tym pisze. Po co ta uszczypliwosc?
Odpowiadałam Ci już w innym wątku, zamiast pytać na forum, zapytaj lekarza, bo sama widzisz, że każdy mówi coś innego.Hm nw już sama co o tym wszystkim myśleć