Na podstawie leukocytów w moczu, do 5-10 może się pojawić, u mnie przy 30-40 lekarka zawsze dawała antybiotyk a tu autorka ma jeszcze więcej leukocytów więc raczej sam urosept nie wystarczy. Ale tak jak dziewczyny pisza, dużo plynow, co najmniej 2 litry dziennie, sok z żurawiny i urosept to podstawa. O antybiotyku zdecyduje lekarz.A masz problem z jedzeniem? Ketony w moczu pojawiają się przy cukrzycy, gdy jesz za mało posiłków.
Szczawiany wapnia zaś mogą świadczyć o kamicy nerkowej - nie boli Ciebie brzuch? Moim zdaniem powinnaś zbadać kreatyninę z krwi, bo dodając do tego podwyższone leukocyty może sugerować problem z nerkami. Do rozważenia - wizyta u urologa (ale może niech o tym gin zdecyduje)
edit. Nie wiem jak na podstawie tych wyników, dziewczyny wskazują na infekcję - ale może o czymś nie wiem.
reklama
Bobinka111
Zaciekawiona BB
Tak mam problem z jedzeniem
Bobinka111
Zaciekawiona BB
Brzuch mnie również czasem pobolewa ale bardziej skarze się na bóle w dole pleców w nocy
Bobinka111
Zaciekawiona BB
Nie miałam jeszcze krzywej cukrowej
Bobinka111
Zaciekawiona BB
Ale ostatnio wyszło wszytko spoko
Bobinka111
Zaciekawiona BB
Martwię się co wyjdzie z tego
Jutro mam do lekarza
Jutro mam do lekarza
Jeśli moja wiedza mnie nie myli i to kamica, to powinnaś wykluczyć z diety kakao (w tym czekoladę) i kawę. Oraz ograniczyć produkty mleczne, ryby oraz jajka. Za to wartość sięgać po cytrusy, mięso i produkty zbożowe. I oczywiście dużo, dużo pić (ok 5 litrów płynów dziennie). A w razie bólu sięgnąć po lek rozkurczowy - np. nospa.
I się nie martw - nie z takimi rzeczami medycyna sobie teraz radzi ;-)
Bobinka111
Zaciekawiona BB
Skąd u mnie kamica. W życiu nie miałam problemów z nerkami.Jeśli moja wiedza mnie nie myli i to kamica, to powinnaś wykluczyć z diety kakao (w tym czekoladę) i kawę. Oraz ograniczyć produkty mleczne, ryby oraz jajka. Za to wartość sięgać po cytrusy, mięso i produkty zbożowe. I oczywiście dużo, dużo pić (ok 5 litrów płynów dziennie).
reklama