reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zivafert - nowy lek zamiast ovitrelle

reklama
Ooo dziękuję za podzielenie się doświadczeniem. Tylko ze u mnie cykl naturalny i pecherzyki pękają tylko mam go wziąć żeby ten ostatni etap dojrzewania komórki był wspomagany i jak najlepiej się przygotowała na zapłodnienie ta komórka.
Ja się boję tych skutków ubocznych jakie są w ulotce -ciaza mnoga,ciąża pozamaciczna 🤕
A to tylko jeden lek.. Gdy bierze się takich z 5 jednocześnie i każdy ma książkę telefoniczną skutków ubocznych (z nowotworami na czele), pozostaje jedynie myśleć o tym, w jakim celu się to robi... A ciąża mnoga i pozamaciczna mogą zdarzyć się i bez leków.

Hej. Jestem właśnie po 2 dawkach zivafert i 1 dawce Ovitrelle . U mnie jest problem w tym ,że pęcherzyki nie pękają.
W poprzednim cyklu miałam 2 dawki Ovitrelle i pęcherzyk nie pękł.

Hej dziewczyny😀 czy którejś z Was udało się zajść w ciążę po Zivafercie i inseminacji? Jestem przed podaniem leku i zabiegiem, bardzo się tym emocjonuję, ale również boję… dlatego szukam dodatkowych informacji na ten temat. Dajcie proszę znać 😍

Hej dziewczyny😀 czy którejś z Was udało się zajść w ciążę po Zivafercie i inseminacji? Jestem przed podaniem leku i zabiegiem, bardzo się tym emocjonuję, ale również boję… dlatego szukam dodatkowych informacji na ten temat. Dajcie proszę znać 😍
Cześć. Jakie masz obawy...? Nie brałam tego leku akurat. Ale po inseminacji niestety nie zaszłam w ciążę.

Cześć. Jakie masz obawy...? Nie brałam tego leku akurat. Ale po inseminacji niestety nie zaszłam w ciążę.
Na ten moment nie mam objawów, jestem tuż przed zabiegiem… 🥹
A jak wyglądały u Ciebie przygotowania do inseminacji? Miałaś tylko jedną? Dziękuję za wszelkie info 🌸

Na ten moment nie mam objawów, jestem tuż przed zabiegiem… 🥹
A jak wyglądały u Ciebie przygotowania do inseminacji? Miałaś tylko jedną? Dziękuję za wszelkie info 🌸
Pytałam o obawy ;-) - bo pisałaś, że się boisz. Czegoś konkretnie?
Moje przygotowania to stymulacja gonadotropinami, Gonal F, 75 jednostek, zazwyczaj ok. 10 dni. Potem Ovitrelle 36h przed zabiegiem, a po IUI - progesteron 200. Miałam 3 próby, po każdej normalnie dostałam okres...
A Ty, jak się przygotowujesz?
W każdym razie - pytaj o co masz ochotę :-)

reklama
Pytałam o obawy ;-) - bo pisałaś, że się boisz. Czegoś konkretnie?
Moje przygotowania to stymulacja gonadotropinami, Gonal F, 75 jednostek, zazwyczaj ok. 10 dni. Potem Ovitrelle 36h przed zabiegiem, a po IUI - progesteron 200. Miałam 3 próby, po każdej normalnie dostałam okres...
A Ty, jak się przygotowujesz?
W każdym razie - pytaj o co masz ochotę :-)
Aaaa objawy strachu 😅 ogólnie z jednej strony jestem zdenerwowana, rozdrażniona i chce mi się płakać 😅 a z drugiej cieszę się, że jest jakaś nowa szansa przede mną. Brałam Clostilbegyt między 3. a 7. dniem cyklu, teraz czeka mnie zastrzyk i zabieg. Lekarz mówił, dlaczego mogło Wam się nie udać ? Podejmiecie jeszcze próbę ? U mnie dodatkowo występuje endometrioza II stopnia…

Do góry