reklama
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
"Język dwulatka" kartkuję z doskoku i na tym się kończy
To tak,jak ja.
A
alka303
Gość
hihi to widzę że musze szybciej wszystko przeczytac :-)
Nimrodel
Początkująca(y)
Kaska19 jak twoja malutka ci rosnie?
a mam pytanie sa jakies fajnie książki ktore czytałyscie w ciązy i sobie chwalicie?
Wiele książek jest godnych polecenia...
a jeśli chodzi co konkretnie w czasie ciąży ciekawego czytałam to :
wszystkie książki Olgi Tokarczuk - są dość specyficzne, ale jak się człowiek rozsmakuje to mniam;-)
dla początkujacych polecam "Podróż Ludzi Księgi", ale dla mnie "Prawiek i inne czasy" był jedną z najlepszych książek jaką w życiu czytałam! - jak nie najlepszą...
oprócz tego dwie książki o tradycjach i obyczajach polskich, oraz demonologia polska, czyli o tradycyjnych wierzeniach ludowych, sięgających starożytnej słowianszczyzny, takie ciekawostki o mamunach , dziewożonach, wiłach, strzygach, płanetnikach itd, czyli coś w sam raz, dla tych co mają dziwne sny - czyt. kobiety w ciąży
czytałam też coś podobnego do "Starej baśni", ale , niestety, nie pamiętam tytułu, ani autora - to chyba muszę zwalić na spowolnienie umysłowe w czasie ciąży - ale nawet dobre to było.
z ciekawszych to jeszcze "gejsza w kulturze japońskiej" - to bardziej opracowanie popularnonaukowe niż powieść,
niezła też była "Szeroka woda" Łokasza, ale to raczej literatura męska, choć ciekawe, bo coś w stylu męskiego romansu, do tego różne niewyjaśnione zjawiska.
a kazdej z Was, z pewnością mogę polecić "Kwiat pustyni". Pewnie o tym już słyszałyście, ale naprawdę warto, bo to autobiografia, a życie pisze historie, jakich nie wymyślił by najlepszy fantasta...
aha, no i oczywiście "Matka mojego dziecka" - zbiór rewelacyjnych felietonów dziennikarza "Wyborczej" - można się uśmiać do łez - polecam szczególnie dla przyszłych Tatusiów!
Ostatnia edycja:
A
alka303
Gość
szczególnie zainteresowała mnie "Matka mojego dziecka" :-) i "Kwiat pustyni" dzis smigam na miasto w poszukiwaniu stanika ciążowego lub sportowego - zalezy co wygodniejsze- i zajde do naszego Norwida :-)
a na dniach wybieram sie do fryca bo wygladam jak mop...hahahaaa
a na dniach wybieram sie do fryca bo wygladam jak mop...hahahaaa
askkle
Fanka BB :)
Ja właśnie też nadrabiam ksiązkowe zaległości. Bo uwielbiam kupować ksiązki, tyle że ostatnio nie miałam weny na ich czytanie, tylko gazety o dzieciach wciągam. Ale teraz się ostro biorę za czytanie, bo boję się że po porodzie to już w ogóle nie znajdę na to czasu... bynajmniej na początku
Minesota
Fan(ka)
asskle - nie znajdziesz potem jak już młody vel młoda - zajmie Ci calutki wolny czas
Mi dopiero ostatnio udało sie przeczytać książke niedzieciową do tego
Mi dopiero ostatnio udało sie przeczytać książke niedzieciową do tego
reklama
Minesota
Fan(ka)
Mikołaj wyczuwał że mama czyta i była akcja płaczu