reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zielona Góra i okolice

książka faktycznie fajna. Czytałam na spacerach, jak Adaś spał w wózku. Odkąd przestał - nie przeczytałam nic treściwszego od babskich gazet :zawstydzona/y::sorry: "Język dwulatka" kartkuję z doskoku i na tym się kończy :sorry::sorry:

reklama
Kaska19 jak twoja malutka ci rosnie?

a mam pytanie sa jakies fajnie książki ktore czytałyscie w ciązy i sobie chwalicie?

Wiele książek jest godnych polecenia...
a jeśli chodzi co konkretnie w czasie ciąży ciekawego czytałam to :
wszystkie książki Olgi Tokarczuk - są dość specyficzne, ale jak się człowiek rozsmakuje to mniam;-)
dla początkujacych polecam "Podróż Ludzi Księgi", ale dla mnie "Prawiek i inne czasy" był jedną z najlepszych książek jaką w życiu czytałam! - jak nie najlepszą...:sorry2:

oprócz tego dwie książki o tradycjach i obyczajach polskich, oraz demonologia polska, czyli o tradycyjnych wierzeniach ludowych, sięgających starożytnej słowianszczyzny, takie ciekawostki o mamunach , dziewożonach, wiłach, strzygach, płanetnikach itd, czyli coś w sam raz, dla tych co mają dziwne sny - czyt. kobiety w ciąży:-D

czytałam też coś podobnego do "Starej baśni", ale , niestety, nie pamiętam tytułu, ani autora - to chyba muszę zwalić na spowolnienie umysłowe w czasie ciąży:dry: - ale nawet dobre to było.

z ciekawszych to jeszcze "gejsza w kulturze japońskiej" - to bardziej opracowanie popularnonaukowe niż powieść,

niezła też była "Szeroka woda" Łokasza, ale to raczej literatura męska, choć ciekawe, bo coś w stylu męskiego romansu, do tego różne niewyjaśnione zjawiska.

a kazdej z Was, z pewnością mogę polecić "Kwiat pustyni". Pewnie o tym już słyszałyście, ale naprawdę warto, bo to autobiografia, a życie pisze historie, jakich nie wymyślił by najlepszy fantasta...

aha, no i oczywiście "Matka mojego dziecka" - zbiór rewelacyjnych felietonów dziennikarza "Wyborczej" - można się uśmiać do łez - polecam szczególnie dla przyszłych Tatusiów!

Ostatnia edycja:
szczególnie zainteresowała mnie "Matka mojego dziecka" :-) i "Kwiat pustyni" dzis smigam na miasto w poszukiwaniu stanika ciążowego lub sportowego - zalezy co wygodniejsze- i zajde do naszego Norwida :-)

a na dniach wybieram sie do fryca bo wygladam jak mop...hahahaaa:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja właśnie też nadrabiam ksiązkowe zaległości. Bo uwielbiam kupować ksiązki, tyle że ostatnio nie miałam weny na ich czytanie, tylko gazety o dzieciach wciągam. Ale teraz się ostro biorę za czytanie, bo boję się że po porodzie to już w ogóle nie znajdę na to czasu... bynajmniej na początku :)

No chyba ze na spacerku z dzidzią, jak zaśnie to chyba wtedy tylko :) Będę brała ze sobą w razie czego ksiązki na spacerki :)

reklama
Do góry