reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zielona Góra i okolice

reklama
uuuuuu a ja sobie wyobraziłam już różowego bobasa jak ssie piers...hihi a tu chyba długa droga...zapiszę sobie nazwę tego kremu bo mam wrażliwe sutki...

a kobitki jak duże macie dzieciaczki?

hihi a ja dzis sie opiłam soczku i najadłam i taaaaak mi dobrze...

kobitki a ile par body kupowałyscie i ile pieluch tetrowych trza kupic? (bo ponoc na początku trza tetrowe) i ponoc nie ma co za dużo bo dziecko szybko rosnie- a jak to było u was?

i jak sie spełniacie jako mamusie?

alka303 znając Ciebie będziesz musiała poskromnić zapędy zakupowe nie mniej niż ja ;-);-):tak: Adaś w 3 mscu życia miał po 20 - 30 par bodków w różnych rozmiarach, oczywiście, zupełnie niepotrzebnie :baffled:
Myślę, że wystarczy 5 par z krótkim rękawkiem od rozmiaru 62-68 w zwyż. Śpioszki na 56 miałam raptem 2 i wystarczyło. Za to pieluchy tetrowe - mi było potrzebne duże, miałam ok 25 i teraz też tyle chcę kupić.

ja dziś jadę na zakupy, może wrócę ze spodniami ciążowymi, hurej :-)

hej
ja tetry uzywalam tylko do przelozenia na pampersa i do podkladania, wycierania buzi itd. od samego poczatku zakladalismy pampersy i na to czasem tetre zeby bylo szerzej( to tylko pare razy bo upaly byly). mialam 30 szt i bylo ok. gdybym miala je uzywac jako pieluchy musialabym miec dwa razy wiecej.
bodow tez mialam za duzo i niektore nietrafione zgodnie z pogoda(na lato np dlugi rekaw) lepiej kupic mniej i pozniej dokupic a dzieci na prawde szybko rosna.

i Kinga ma juz ponad 2 lata:-)- jest suwaczek

Dołączam sie do dziewczyn - na początek - mi tylko się 68 przydały :-D Mikołaj się ciutkę duży urodził - i w 56 wogóle nie wszedł :-) a 62 starczyły na miesiac :-)

I w sumie z mężem braliśmy raczej mało sztuk :-) żeby nie mieć za dużo :-D bo nie mieliśmy miejsca w kawalerce na ciuszki MIkiego :-)

Z tetrą - przydaje się na początku do wszystkiego - najbardziej do wycierania - podcierania :-) do podłożenia na prześcieradło - jak młode uleje :-)

Pozdrawiam

tak to racja...walczę wesolutka sama z sobą...jak widze te ubranka...to tylko achy i ochy- kurde fajnie jest dojrzec do macierzynstwa i z tego sie cieszyc :)

dziewczyny kupuja po 2 pieluszki tetrowe - dlatego sie zdziwiłam, że tylko dwie... ale zakupie tak jak piszecie- mamuski z doswiadczeniem wiedzą lepiej!

wesolutka ja mam super spodnie ciążowe!swietnie sie noszą i siersc psa mi sie nie przyczepia - co w moim przypadku to duży atut :) hihi

reklama
Do góry