reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zespół downa

Mama23?????

Fanka BB :)
Czy są tu przyszłe mamy które dowiedziały się że ich maleństwo urodzi sie z zespołem downa ? Ja jestem już po pierwszych prenatalnych i biopsji . Z usg ,z krwi i biopsji wyszedł zespol downa więc raczej nie ma innej możliwości . U mnie teraz jest 14 tydz ciazy . Chciałabym poznać inne mamy ktore maja ciężki okres ciążowy i obawiają się co je czeka po porodzie

reklama
Kochanie nie jestem w tej sytuacji nie wiem czy masz instagrama ale jeśli tak to wejdź sobie na profil Monika i dzieciaki cudaki , tam jest dwójeczka dzieciaczków Dorka i Heniu z zd i Monika ma w swoich obserwujących dużo mamuś właśnie dzieciaczków z zespołami ale i dziewczyny w ciąży też ją śledzą które są z taką diagnozą . Dużo zdrówka Ci życzę i miłości ❤️❤️❤️

Dzieciaczki wiadomo, że są słodkie, ale z takich dzieciaczków wyrastają dorośli. Często agresywni, nieprzewidywalni i z niepohamowanym popędem seksualnym
Że co? Że jak? Mam w otoczeniu wiele dzieci/dorosłych z ZD. Nikt z nich nie przejawia nieprzewidywalnych i niepohamowanych żądzy w kierunku spełniania seksualnego. Za to znam wielu "neurotypowych", którzy mają trudności w tym zakresie

Kochana,
Spróbuj dodać post anonimowy na fejsie "rodze w 2023r." Może ktoś tam się do Ciebie odezwie w komentarzach to jak będziesz chciała to się odezwiesz na priv? Ja właśnie na tej grupie widziałam ze jakaś mama dodała zdjęcie swojego roczniaka zd i ciężarna na ten rocze i spory odzew tam był.

Dzieciaczki wiadomo, że są słodkie, ale z takich dzieciaczków wyrastają dorośli. Często agresywni, nieprzewidywalni i z niepohamowanym popędem seksualnym
Tak jakby "zdrowe" dzieci zawsze wyrastały na mądrych, rozsądnych i żyjących zgodnie z zasadami współżycia społecznego ludzi 😑

reklama
Nie znam się ale wypowiem się. Można spodziewać się takich mądrości ,akurat jestem taka osoba z której spływa coś takiego . Bo czytałam dużo że jeśli się pracuje z takimi dziecmi od samego początku to wyrastają na porządnych ludzi , fakt że dużo są opóźnieni ale nie każdy jest taki jak piszesz . Więc radzę się doedukowac a później komentować ;)

Do góry