reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zelixa

Witam, wszystkie dziewczyny.Mam małe pytanie odnośnie miesiączki a mianowicie braku miesiączki przy braniu zelixy czy meridii.Ja biorę meridie 15 troche ponad tydzień schudłam 5 kg dokładnie w pierwsze 5 dni teraz waga stoi, ale spóźnia mi się miesiączka co prawda dopiero 4 dni ale nigdy mi sie nie spóźniała, w ciąży napewno nie jestem.Chciałabym się od was dowiedzieć jak długo może mi się spóźniać?Czy jak odstawie te tabletki to czy miesiączka wróci?Odstawić czy czekać aż przyjdzie?Poradźcie mi.

Witam!
Ja biore Zelixe juz drugi raz i przy pierwszym jak rowniez i przy tym drugim razie mialam tez problemy z okresem tylko, że w drugą stronę tzn. dostałwałam tydzień wczesniej, i teraz też tak miałam. Więc myślę, że opóźnienie Twojego okresu prawdopodobnie jest spowodowane braniem Zelixy. Jeżeli się martwisz to może odstaw na pare dni branie tabletek, okres sie pewnie pojawi a Ty będziesz spokojniejsza :tak:
Pozdrawiam!

reklama
Witajcie Kochane Zeliksianki!!!Jestem tu zupełnie nowa i sporo od Was jeszcze muszę się nauczyć..:tak:Ale bardzo miło jest wiedzieć że wszystkie mamy ten sam problem i się wzajemnie wspieramy.Już samo to dodaje motywacji.Ale może napiszę coś o sobie:mam 154cm wzrostu i waga 61 kg.No to już wszystko wiecie.Kupiłam wczoraj Zelixe 10 i na razie to mam zawroty głowy oraz budzę się często w nocy.W sumie narazie to tyle,mam zamiar zrzucić 10 kg,wtedy na pewno lepiej się poczuję niż teraz bo teraz wylądam jak mała kluseczka..:-(Mam nadzieję że znajdą się tu osoby chcące powspierać mnie w tej walce..Wszystkie bardzo serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia oraz duuużo cierpliwośći:-)

Witaj Żabeńko też jestem nowa mam nadzieje że razem będziemy się wspierać.Bardzo pragnę schudnąć ale jakoś nie mogę ach biorę zelixe10 już 5dzień i jakoś efektów nie widać a i głodna dalej jestem.W pierwszy dzień miałam sile również pojawiło się kołatanie serca też byłam nerwowa.Może ktoś mi powie kiedy już widać efekty może się niepotrzebnie martwię

Witam, od wtorku zaczęłam brać Zelix'e 15 mg. Mam 19 lat i 172 cm wzrostu a ważę 87 kg. Apetytu nie mam na nic, ale strasznie chce mi się pić. Pije dużo wody z cytryną. Oczywiście wieczorem brzuszki, a w dzień skakanka. :-) Mam brać zelixe przez 60 dni. Zobaczymy jakie będą efekty.

Pozdrawiam ;-)

No kochane!!!Chciałam tylko wspomnieć o moich postępach.:tak:.W dwa tygodnie ubyło mi 3 kg żywej wagi!!!!Łatwo nie jest bo mam czasem kryzysy i jem co popadnie,ale potem to zrzucam na siłowni,a no i piję jak smoczysko!!!:-D:-D:-D

Mam nadzieje,ze nie będziecie złe, że na chwilkę zakłócę Wasz forumowy spokój :sorry2:
Chciałabym Was prosić o odwiedzinki na stronce drzewka mojej córeczki Mariczki :biggrin2: a także o wpisiki na stronce.... byłybyśmy niezmiernie wdzięczne ;-)
Pozdrawiam Grudniówka 2008 Karolina ;-)

Prosimy o odwiedzinki Hipp

Z góry dziękujemy :*

Witam jakoś pomalutku ale waga leci z czego się bardzo ciesze nie unikam pokus żeby nie mieć jojo ale mniej ich jem co już jest super i powiem Wam że brzusio mniejszy

Witam jestem nowa na tym watku , brałam w grudniu zelixe przez miesiac i schudłam 10 kg i nic od tej pory nie przytyłam , do zrzucenia zostało mi 15 kg i chce znowu wykupić sobie tabletki , mam 176 cm i waze teraz 85 kg , w ciazy przytyulam duzo i teraz proboje schudnać do wagi z przed ciazy

ale mam pytanie moze ktoraś z was sie orientuje
zaczełam brać tabletki antykoncepcyjne pierwsze opakowanie " harmonet " czt\y jesli zaczne brać zelixe ? nie bedzie to mialo wplywu na antykoncepcyjne tabletki ?? beda działać ?? czy moze zelixa osłabi ich działanie

jeslio ktoraś zna odpowiedz to z góry dziekuje i pozdrawiam

Witam, z tego co wiem Zelixa ma duży wpływ na antykoncepcje. Ja sama brałam tabletki antykoncepcyjne, i lekarz kazał je odstawić. Najlepiej by było gdybyś sama to skonsultowała z lekarzem.

Dziewczyny ;) w ciagu 9 dni zarzuciłam już 5 kg ;).

reklama
Ach ta iiwka,we wszystkim mnie wyprzedza;-):-D:tak:.
Ja w tej chwili zaczęłam 2 opakowanie Zelixy 15 mg(płacę 38,50 za 60 tabletek) i przez 2 m-ce spadło mi 8 kilo.Przez pierwsze 2 tyg. -4,5 kg,3 tydz. - 0,5 kg i stanęło na 2 tygodnie i jeszcze 3 kg.Koleżanka od której mam recepty w 2 m-ce zrzuciła 14 kilo i jak na razie nie przytyła(oddała mi ubrania żeby nie mieć do czego wrócić;-):tak:).
Jeśli chodzi o skutki uboczne to; suche usta,niedospanie i w końcu mi @ ruszyło:tak:(po Depo Proverze:wściekła/y:).
Zaczynałam z 95 kg a w tej chwili 87 i tak do 75 chciałabym dobić.:rofl2:
Teściowa brała 10mg i w ciągu miesiąca tylko 3 kiloski zgubiła.

Do góry