reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowo i dietetycznie dla Fasolek!

Ledwo piszę tego posta... Oczy mi się zamykają same. No ale jak się zadeklarowałam, to się będę trzymać.
Mój dzisiejszy obiad.
Usmażona na odrobinie masła polędwiczka z indyka na mixie sałat z pomidorkami koktajlowymi, zielonym ogórkiem, skropiona octem balsamicznym i sokiem z cytryny oraz na koniec posypana siemieniem lnianym.
P.S. To dopiero kilka godzin, a ja już oddałabym życie za Kinder Shoko Bonsy [emoji23]
IMG_20180827_142531.jpg

Załączniki

• IMG_20180827_142531.jpg
    IMG_20180827_142531.jpg
    68,1 KB · Wyświetleń: 468
reklama
Smile- ta pizza twarogowa- mega!

Porcelana- dzieki za inspiracje jedzeniowe bo czasem samemu się nie wpadnie na dobry pomysł, a jednak często wpada się w rutynę z jedzeniem. A do tego jak wstawiasz zdjęcia i to tak pięknie wygląda, to nawet ochota na jedzenie wraca [emoji16]

Ale myślę, że mógłby to być wątek nie tylko z zupełnie zdrowym i fit jedzeniem, a także z różnymi pomysłami i naszymi smacznymi obiadami. Inspirujmy się [emoji1]

No to masz wyzwanie. Ja dzieci nie mam jeszcze, ale za to mam Narzeczonego, który też chcę trochę schudnąć i zmienić odżywianie, ale jest tak wybredny, że stwierdziłam, że każdy sobie będzie robił, bo ja nie mam tylu nerwów [emoji23]
Hehe no to się wycfaniłaś:p mój nie musi sie odchudzac a wręcz przeciwnie, mogłabym mu z 15 kg oddać jakby sie dało, dlatego muszę sie pilnować sama bo przy nim to fastfoody a zwłaszcza kebaby mogłyby być na porządku dziennym

Smile- ta pizza twarogowa- mega!

Porcelana- dzieki za inspiracje jedzeniowe bo czasem samemu się nie wpadnie na dobry pomysł, a jednak często wpada się w rutynę z jedzeniem. A do tego jak wstawiasz zdjęcia i to tak pięknie wygląda, to nawet ochota na jedzenie wraca [emoji16]

Ale myślę, że mógłby to być wątek nie tylko z zupełnie zdrowym i fit jedzeniem, a także z różnymi pomysłami i naszymi smacznymi obiadami. Inspirujmy się [emoji1]
Mój pomysł na dzisiejszy obiad to była zapiekanka z ziemniaków cebulki i kiełbasy:p więc wooogole fit to nie było, ale jakie smaczne:) mała porcja a jak cieszy

A ja mogę polecić kotlety rybno-warzywne, robilam na dzisiejszy obiad:
-ok. 2/3 dużych filetow np. dorsza bez skóry zblendowac z ok. 3/4 szklanki ugotowane kaszy jaglanej do gotowej masy dodajemy podsmazona cebulkę z czosnkiem i swierzymy ziołami (pietruszka, koper, rozmaryn), jajko i pół zblendowanej cukinii plus przyprawy sól, pieprz, trochę chilli, zioła prowansaldzkie. Po wymieszaniu formujemy w kotleciki jako panierke daje otręby owsiane i pięke w piekarniku bądź smażę na niewielkiej ilości tłuszczu. Mój dziec się zajada i myślę że to dobry przepis dla tych którzy nie przepadają za smakiem samej ryby bo w tej formie jest dużo mniej wyczuwalna.

-ok. 2/3 dużych filetow np. dorsza bez skóry zblendowac z ok. 3/4 szklanki ugotowane kaszy jaglanej do gotowej masy dodajemy podsmazona cebulkę z czosnkiem i swierzymy ziołami (pietruszka, koper, rozmaryn), jajko i pół zblendowanej cukinii plus przyprawy sól, pieprz, trochę chilli, zioła prowansaldzkie. Po wymieszaniu formujemy w kotleciki jako panierke daje otręby owsiane i pięke w piekarniku bądź smażę na niewielkiej ilości tłuszczu. Mój dziec się zajada i myślę że to dobry przepis dla tych którzy nie przepadają za smakiem samej ryby bo w tej formie jest dużo mniej wyczuwalna.
O jaaa... [emoji7][emoji7][emoji7] Pychotka!

Filety i cukinia surowe? Musi być zblendowane czy może być w drobnych kawałkach?

reklama
Do góry