A ja narazie jestem w stanie zjeść suchą bułkę z masłem... mega dietetycznie, masakra ale od większości pokarmów na sam widok mnie mdli... wczoraj zrobienie synkowi zupy skończyło się biegiem do łazienki, nie mówiąc już, żebym była w stanie go nakarmić...
reklama
porcelana
Fanka BB :)
Współczuję. A bierzesz jakieś witaminy? Przy takich mdłościach podobno warto coś brać prócz samego kwasu foliowego, bo jak nic nie jesz, to dziecku nie dostarczasz żadnych witamin.A ja narazie jestem w stanie zjeść suchą bułkę z masłem... mega dietetycznie, masakra ale od większości pokarmów na sam widok mnie mdli... wczoraj zrobienie synkowi zupy skończyło się biegiem do łazienki, nie mówiąc już, żebym była w stanie go nakarmić...
porcelana
Lecimy dalej [emoji6]
Dzisiejsze śniadanie to jogurt naturalny z nektarynka i malinami oraz płatkami żytnimi posypane siemieniem lnianym. Kiedyś siemię lniane dodawałam do wszystkiego i miałam ekstra metabolizm, wypróżniałam się 2-3 razy dziennie. Więc polecam na zaparcia!
Do tego sok pomarańczowy i kawa parzona. Parzoną piję tylko rano, później w ciągu dnia zbożową.
Jak tu piszecie o waszych mdłościach to aż mam wyrzuty sumienia, że wrzucam tu te zdjęcia, ale mocno wierzę, że razem z 3 trymestrem skończą się Wam te dolegliwości i wtedy będziecie się wszystkim zajadać [emoji12]
Dzisiejsze śniadanie to jogurt naturalny z nektarynka i malinami oraz płatkami żytnimi posypane siemieniem lnianym. Kiedyś siemię lniane dodawałam do wszystkiego i miałam ekstra metabolizm, wypróżniałam się 2-3 razy dziennie. Więc polecam na zaparcia!
Do tego sok pomarańczowy i kawa parzona. Parzoną piję tylko rano, później w ciągu dnia zbożową.
Jak tu piszecie o waszych mdłościach to aż mam wyrzuty sumienia, że wrzucam tu te zdjęcia, ale mocno wierzę, że razem z 3 trymestrem skończą się Wam te dolegliwości i wtedy będziecie się wszystkim zajadać [emoji12]
N
Natuś_ka
Gość
Wygląda przepysznie smacznego życzę
Ja dopiero otwarłam oczy. Pierwsza noc od piątku przespana w całości b moj szkrab gorączkował a do pracy na później dziś zastanawiam sie co by tu na sniadanko zjesc ale pomysłów brak, Twoje wygląda cudnie, niestety u mnie połączenie jugort plus owoce nie przejdzie
Ja dopiero otwarłam oczy. Pierwsza noc od piątku przespana w całości b moj szkrab gorączkował a do pracy na później dziś zastanawiam sie co by tu na sniadanko zjesc ale pomysłów brak, Twoje wygląda cudnie, niestety u mnie połączenie jugort plus owoce nie przejdzie
Ja mimo mdłości i wymiotów jem na potęgę, taki dziwak ze mnie. A siemie w jakiej postaci dajesz?Lecimy dalej [emoji6]
porcelana
Normalnie sypie suche nasiona. Nie miele i nie namaczam.Ja mimo mdłości i wymiotów jem na potęgę, taki dziwak ze mnie. A siemie w jakiej postaci dajesz?
kitty89
Tak surowe, nie próbowałam kroić zawsze wszystko blendowalam. Jak będziecie robić to pamiętajcie tylko żeby dobrze rybę osuszyć ręcznikiem papierowym żeby masa nie była za żadka i kotleciki się nie rozpadalyFilety i cukinia surowe? Musi być zblendowane czy może być w drobnych kawałkach?
reklama
porcelana
No to obiad. Został mi indyk z wczoraj, więc rozbilam mięso jak na kotlety, posypałam curry, papryką słodką i delikatnie solą. Usmazylam saute na oleju kokosowym. Do tego wafle ryżowe z hummusem z Biedronki (polecam, mi najbardziej pomidorowy smakuje) posypane natką oraz szczypiorem oraz pomidorki cherry.
Ale stało się coś gorszego. Przy sprzątaniu znalazłam takie pyszne cytrynowe wafelki, które siostra mi z Majorki przywiozła. Zrobiłam sobie inke i teraz nie mogę przestać o nich myśleć... Tak by do tej kawki pasowały, mmm...
P.S. Poległam wafelkom [emoji19] Ale zjadłam tylko 4 i mam już dosyć. One takie małe są, 3x3 cm więc nie mam wyrzutów sumienia, hehe.
Ale stało się coś gorszego. Przy sprzątaniu znalazłam takie pyszne cytrynowe wafelki, które siostra mi z Majorki przywiozła. Zrobiłam sobie inke i teraz nie mogę przestać o nich myśleć... Tak by do tej kawki pasowały, mmm...
P.S. Poległam wafelkom [emoji19] Ale zjadłam tylko 4 i mam już dosyć. One takie małe są, 3x3 cm więc nie mam wyrzutów sumienia, hehe.
Ostatnia edycja:
Podziel się: