reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

no a ja musze przychodnie zmienic i mam wielki dylemat.... nie wiem ktorą, bo do tej co chcialam lekarki nie przyjmuja opcji... a do byle kogo nie chce...

reklama
sluchajcie jak wyglada katar od zebow ... jez wodnisty i bezbarwny? Mateusz ma katar od soboty....pierwsze dwie noce cos mu furczalo w nosie w nocy ..wczorajsza i dzisiajsza juz ebz problemow i rano nawet nie mial sucho pod noskiem...a wczoraj popolidniu i wzlobku to a z mu sie lalo strumieniami
zastanawiam sei czy to od zebow czy mzoe zaczyna wychodzic alergia. tutaj 50% spoleczenstwa jesy uczulona na ambrozje i apogeum tej alergii rpzypad na sierpien - wrzesnie ..moj V wczoraj "umieral "prawie przez ta ambrozje. Jestem ciekawa kiedy u dzieci zaczynaja wychodizc takie alergie wziewne?

sluchajcie jak wyglada katar od zebow ... jez wodnisty i bezbarwny? Mateusz ma katar od soboty....pierwsze dwie noce cos mu furczalo w nosie w nocy ..wczorajsza i dzisiajsza juz ebz problemow i rano nawet nie mial sucho pod noskiem...a wczoraj popolidniu i wzlobku to a z mu sie lalo strumieniami
zastanawiam sei czy to od zebow czy mzoe zaczyna wychodzic alergia. tutaj 50% spoleczenstwa jesy uczulona na ambrozje i apogeum tej alergii rpzypad na sierpien - wrzesnie ..moj V wczoraj "umieral "prawie przez ta ambrozje. Jestem ciekawa kiedy u dzieci zaczynaja wychodizc takie alergie wziewne?

u mojego Mateusza wyszła jak miał 10 lat :/ na wszystko co pyli chyba ...

no niestety na to nie ma reguły
blizniaki mialy 3 lata
Marcel jakies 3- 4 miesiace
ja 25 lat

Strega, Obudził się w nocy, myślałam, że kaszle, ale jak go wzięłam na ręce, to zwymiotował śliną i śluzem z mała ilością zupeczki. Za moment - to samo! Przebraliśmy go i jakoś zasnął, ale już u nas w łóżku - z przyczyn wiadomych ;-)Około 24 powtórzyło się dokładnie to samo, tylko, że z większym nasileniem. W końcu ubraliśmy się i poszliśmy na nocną obsługę. Tam diagnoza była taka, że coś mu zaszkodziło, co mnie troszkę zdziwiło i mówię, że nie wymiotował jedzeniem, tylko ciągnącą się śliną (sorki za dosłowność), jakby mu cos spływało z nosa (żadnych znaków choroby nie było), no ale pani lekarz, ciągnęła swoje. A ja prawie jej byłam skłonna uwierzyć. W każdym razie nocka dalej nam przebiegła burzliwie, bo Matulek się rozbudził i nie mógł zasnąć do 3. Mąż został z nim, by go poobserwować, a że mieli umówione szczepienie, więc tym bardziej. Na badaniu ogólnym, okazało się, że z tyłu na gardle jest śluz z rozpoczynającego się kataru! Długo nie musieliśmy czekać. Po południu zaczął się katar, a wieczorem temperatura!!! Mały jest przeziębiony jak nic. Temperaturę mierzyłam mu chyba z 50 razy! Dostał czopek na noc, a w nocy kolejny bo zblizała się do 37,5. Dziś się kuruje i prawie ciągle śpi, z czego się bardzo cieszę. Także do żłobka pochodził aż całe 2 dni!!!!! Basen nam też przepadnie :-(

Alcia u nas tez wlasnie wszystkie chorbska Mateusza zaczynaly sie kaszlem nocnym i wymiotami sluzowatymi i to w paru rzutach.

Pamietam jednak dosc dobrze pierwszy raz. Pech chcial,ze zaliczylismy taka akcje w z 23/24 stycznia kiedy to wlasnie jak w pon mialam wrocic do pracy . Mateusz od 10 stycznia chodizl juz do zlobka i juz mu sie przyplatal pierwszy katar. w nocy bzaczal wymiotowac sluzem...bo takich belcikach zasypial, ale ze to bylo dla mnie pierwszy raz to ja nie wiedzial czy zasypia czy mdleje...bo byl do tego blady strasznie. Po 3-4 nie wytrzymalam i mowie do mojego V ze boje sie i jedziemy na pogotownie. pojchalismy ..w miedzyczasie sie rozbudzil i nabral kolorkow. Na pogotowiu pustki wiec od razu nas wyslali na pediatra i tam pani dr zbadala Mateusz ...temperatury nie mial w ogole....brzuszek posprawdzala ..uszy tez, gardziolko tez..tylko ten katar byl. Wrocilismy do domu i poszlismy spac a rano odstawilismy Mateusza do zlobka normalnie.
wymiaty byly od kataru sluzu ktory schodizl do gardla..od tamptego moemntu zaczelaam ostro rpzemywac nos sola fizjologiczna pryz kazdym katarze...nawet co godzine jak bylismy w domu..zeby wszystko wychodzilo na zewnatrz.

Przy kolejnych chorobach nocne sluzowate belciki sie zdarzaly i wiedzialam jak juz sie zachowywac..ale przy pierwszym spanikowalismy.
pamietam .ze przebieralm go po 5 razy przy tym ..i jak juz zdecydowalismy ze jedziemy na pogotowie to byl w blado rozowym bodziaku po moje siotrzenicy ..wiec przywioslam chlopca ubraneog na rozowo hehe

Tak wiec szybkiego powrotu do zdrowka dla Mateusza

i w takim razie odciagal czesto ia nam jedyne co pozostaje to czekanie dzieci zaczna ladnie siakac noski to powywalami w cholere te fridy, katarki i nne ustrojstwa

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czy miałyście może przypadek uczulenia dziecka na kosmetyki? Chodzi mi o uczulenie na brzuszku, rączkach i nóżkach - szukam winowajcy i tylko kosmetyki są najbardziej podejrzane... Chyba pójdę z malcem do lekarza :-(

Do góry