reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

oczywiście:) to chyba normalne na tym etapie, chociaż męczące, bynajmniej dla mnie;-)
ja sobie nie radzę, więc nie pomogę;-)

Dzięki, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja sobie z tym nie radzę :)
Oczywiście za pozostałe odpowiedzi też dziękuję :) :)

andziak ja nie powiedziałam ze sobie radze za każdym razem ale staram się...tym bardziej że bardzo bardzo rzadko mogę coś poradzić na to bo mnie nie ma w domu:(:(

reklama
laski mam pytanie. zauwazylam wlasnie u leny kilka suchych plamek (ok 0,5-1cm) na nozkach i na tulowiu sucha skore na boczkach. co to moze byc? nigdy nie miala zadnych reakcji alergicznych na jedzenie, wlasciwie nic nowego nie dostaje poza tym co w malenkich ilosciach do sprobowania. nie ma ciemieniuchy, plam na buzi, zaczerwienionych polikow, zadnych wypryskow, zmian za uszami ani w zgieciach lokci i kolan. nie drapie sie. kupy sa normalne, nie wymiotuje ani nie ulewa. nie zmienialismy kosmetykow ani srodkow pioracych, jedynie woda jest inna po przeprowadzce ale niby lepsza niz poprzednio. czy to moze byc po prostu przesuszona skora?

laski mam pytanie. zauwazylam wlasnie u leny kilka suchych plamek (ok 0,5-1cm) na nozkach i na tulowiu sucha skore na boczkach. co to moze byc? nigdy nie miala zadnych reakcji alergicznych na jedzenie, wlasciwie nic nowego nie dostaje poza tym co w malenkich ilosciach do sprobowania. nie ma ciemieniuchy, plam na buzi, zaczerwienionych polikow, zadnych wypryskow, zmian za uszami ani w zgieciach lokci i kolan. nie drapie sie. kupy sa normalne, nie wymiotuje ani nie ulewa. nie zmienialismy kosmetykow ani srodkow pioracych, jedynie woda jest inna po przeprowadzce ale niby lepsza niz poprzednio. czy to moze byc po prostu przesuszona skora?

a te plamki są jakiego koloru?
bo moja dostała plam na ramieniu i były ciemniejsze jak skóra przez ok 3 dni potem zbladły ale zostały:(

w kolorze skory moze o ton ciemniejsze ale przy przesuszonej skorze to normalne. google nic nie mowi bo wszedzie dokladaja do tego inne objawy ktorych u leny brak. trzymam sie tego ze male dzieci maja delikatna skore i czasami tak sie zdarza...

Witam,
Melduję że u nas juz po chorobie :) Właściwie Jagoda od wtorku jest zdrowa. Miała trzydniówkę i okazało się że niepotrzebnie dostała antybiotyk (lekarka na wizycie domowej stwierdziła zaczerwienione gardło i postawiła diagnozę - ostre zapalenie gardła) :/

Strachu sie najadłam jak nigdy w życiu. Trzy doby gorączki po 40 st... nikomu tego nie życzę

Na szczęście juz po wszystkim. Jutro lecimy na pierwszy spacer. Jednak tłumów będziemy na razie unikać i żłobek nieco odroczymy, bo 2 miesiące chorowania, to za wiele...

Pozdrawiamy wszystkie ciocie i dzieciaczki!

z tymi diagnozami to lekarze czasami chyba na sile sie czegos dopatruja i strzelaja co dziecku dolega - jak my z goraczka przy zumie bujalismy sie po lekarzach to dwoch stwierdzilo ze widzi zaczerwienione gardlo i jedno ucho a dwoch innych bylo bardzo zdziwionych taka diagnoza bo nic nie widzieli...

w kolorze skory moze o ton ciemniejsze ale przy przesuszonej skorze to normalne. google nic nie mowi bo wszedzie dokladaja do tego inne objawy ktorych u leny brak. trzymam sie tego ze male dzieci maja delikatna skore i czasami tak sie zdarza...

Nataliak a może (?) to łupież pstry? Moja koleżanka to miała i właśnie tak wyglądało. Suche plamki, odrobinę ciemniejsze od reszty skóry. Samo to nie znika więc, obserwuj Lenke. Mam nadzieję że, to zwykłe przesuszenie bo skąd niby u takich maleństw miałby być łupiez?

reklama
Nikoś ostatnio tez był podziębiony, miał wirusową infekcje gardła na szczęście wykryta w początkowym stadium i udało się bez antybiotyku, na syropku lecimy do wtorku :-)

Do góry