reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

dziewczyny po ilu dniach odpadł u Waszych maleństw kikut bo u nas jest juz 2 tygodnie i nadal jest i zastanawiam sie czy jest cos nie tak ale nie ropieje ani nie śmierdzi wiec już nie kumam.

u Joniego odpadł w 8 dobie.. pryskaliśmy dwa razy dziennie octeniseptem i wietrzyliśmy też 2 razy dziennie..
niestety cały czas wychodzi krew więc póki co nie przerywamy akcji..

ja dziś z wielkim przerażeniem po raz pierwszy użyłam Fridy - powiem Wam, że całkiem niezły wynalazek.. po użyciu zastanawiałam się tylko gdzie w takim malutkim nosku zmieścił się taki wielki glut hehe :rofl2:

reklama
awru u nas od wczoraj rano nie ma krwi, pepuszek śluczniutki :-)
chyba będzie wielka kąpiel :-)

u nas frida co 2 dni, mały ma sporo babolków, i też się bałam, ja ciągnę w jedną stronę, a Tomek wciąga spowrotem he he, ale w końcu się udało :-)

widzę że na tapecie pępki i brzuszki wiec i ja się wyżalę ...

jeśli chodzi o pępek to nasz już na ostatnim włosku się trzyma ... na początku tylko raz dziennie mu aplikowałam zabieg ze spirytusem ale od kilku dni praktycznie co przewijanie zasuwamy ze spirytusem ... i już pozbyłam się tego niefajnego uczucia że robię Krzysiowi "krzywdę" któe na poczatku przy tych zabiegach mi towarzyszyło ...

jeśli zaś chodzi o brzuszek to do wczoraj było super ... niestety od wczoraj :-( zaczęły się problemy ... nie bardzo wiem z czego wynikają ... bo Krzyś już 2 dni jest tylko na butli (niestety mam tak mało mleka ze przestałam go męczyć, nadal próbuję sama laktatorem ale z bardzo opłakanymi skutkami ... prawie nic nie leci a sprawia mi to odciąganie ból i potem tez piersi przez jakiś czas jeszcze bolą) ... kupki robi takie twardawe żółte raz lub dwa razy dziennie ... ale miedzy karmieniami jest bardzo niefajnie bo strasznie się pręży i nie może usnąć a jak już mu się uda usnąć to budzi się z grymasem i cały się pręży ... nie wiem co mam zrobić żeby mu pomóc ... już próbowałam gimnastykę z podkurczaniem nózek ale nie bardzo pomaga ...

Kachn@ twarde kupki, moim zdaniem, brzmią nie fajnie... :/ Może zapytaj lekarza lub położną...? A co do prężenia się, to Jagoda przestała walczyć z kupkami i bąkami odkąd dostaje herbatkę koperkową HiPPa, a ja zrezygnowałam z mleka i czekolady.

u nas kikut jeszcze nie odpadł:/ ale położna powiedziała że czasem tak jest że jednym szybko odpada a drugim trzyma się do miesiąca. Ale powoli juz odchodzi

mój maluch robi kupkę w każdą pieluchę.. to normalne? nie za dużo tego?

Kachn@ ,a jak jedziesz na butli to dopajasz czymś maluszka :confused: Może spróbuj też tą herbatkę,co Afiliacja pisze,wtedy też kupki się powinny trochę rozrzedzić.

reklama
Kachn@ ,a jak jedziesz na butli to dopajasz czymś maluszka :confused: Może spróbuj też tą herbatkę,co Afiliacja pisze,wtedy też kupki się powinny trochę rozrzedzić.

nie wiedziałam że powinnam mu coś jeszcze dawać do picia oprócz butli ... tzn nie wiedziałam że można ... a jak była położna to jeszcze nie był tylko na butli, dostawał cyca i dokarmiałam butlą ... a dziś nie mogłam dodzwonić się do położnej :-( więc nie wiem co zrobić bo nie chciałabym żeby mały się męczył ...

Kachn@ na rozrzedzenie kupki tylko i wyłącznie herbatka z rumianku!

gdzie i jaką kupić?? w jakiej ilości stosować ... Krzyś ma dopiero 12 dni ...

Do góry