reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

My tez po wizycie...Wojtuś waży 4000g....:-)Był grzeczny nawet nie zapłakał...Tatuś był dumny bo był z nami w gabinecie- nic nie odpuści, we wszystkim musi brać udział:-)

reklama
a ja wczoraj chyba przechwaliłam swojego maluszka..
wieczorem miałam niezłą masakrę, mały walił bąki na przemian z żółtą wodnistą kupą, przy tym płakał, aż czerwony był, nawet lulanie na rękach nie pomagało:szok:
byłam już bliska załamania- to pierwszy raz. zastanawiałam się co takiego wczoraj zjadłam i z "nowych" potraw była tylko drożdzówka z kruszonką- pół
bo nic innego nie przychodzi mi go głowy..
na wszeliki wypadek mały dostał 4 kropelki sab simplex i zaraz zasnął, ale trzymał mojego paca jakby mi mówił, "Mamusiu, ale poleż tu ze mną" i tak od 20-22 leżałam z nim, on spał, o 22 wstał i znów płacz, aż miałam ochotę z nim płakać, tu nawet cycuś nie pomagał, ciepła kąpiel na chwilę pomogła, przewijałam co 2 minuty, a pielucha była pełna :szok:
w kocu jakoś zasnął, o 3 wstał na cyca i było ok
a dziś rano widzę jak się napina, a kupy brak

aga, ja sie zastanawiam czy to nie taki etap, ze dzieci maja problemy z baczkami i kupkami,bo u naszej malej tez sie zaczeło ok. 2 tygoidnia dopiero, a wczesniej wszystko bylo ok. :/ na razie probuje herbatki koperkowej hippa, a jak nie pomoze to tez sie zastanowie nad tymi kropelkami.

zastanawia mnie jeszcze ten probiotyk o ktorym pisała Nataliak - musze o nim jeszcze poczytac, bo moze tez by sie nadał..? :/

Ostatnia edycja:
afiliacja czyli u Was to trwa już 5 dni? :Szok:
ja jutro też jadę po tą herbatkę, bo żal mi patrzeć jak mał się męczy..
dziś śpi pół godziny, cycek na 5 minut i płacz i bączki na pzemian z kupa:no:
nie o takim pierwszym dniu mamy marzyłam..
biedny maluch:-(

a co do kupek:)- nasz ulubiony temat:p- to mam pytanko, mój własnie jak zacznie robic kupkę, to nie jeden raz tylko tak właśnie seriami, zawsze czekam aż skończy i dopiero przewijam. Czy to oznacza, że jest coś nie tak? Powinna byc jedna kupka? AAaaa no i czasem trafiają się nam "pieniste" kupaczki i też się zastanawiam czy to normalne.

nie przez cale 5 dni :) raz jest lepiej raz jest gorzej... :/ np. dzisiaj jest ok. jest napinanie się, stękanie i grymas na twarzy (ale raczej jest to mina skupienia a nie cierpienia) i nie ma płakania, czy krzyku. ale od wczoraj dostaje herbatke hippa. wprawdzie wczoraj ja zwymiotowala, ale chyba nie całą... dzis tez troszke wypiła i sie przyjeło, wiec kto wie - moze działa :)

zwazyłam małą na zwykłej domowej wadze (najpierw siebie z nia na rękach, a potem samą siebie) - 4100g w ubranku. Czyli, że przybrała od urodzenia 700g, to chyba dobrze? bo dwa dni po porodzie miała spadek wagi o 160g, czyli od tego dnia wychodziłoby że przybrała 860g w 2 tygodnie i 3 dni :) co zreszta widac, bo poliki jej się pyzate zrobiły i druga broda ;P

Ostatnia edycja:
a co do kupek:)- nasz ulubiony temat:p- to mam pytanko, mój własnie jak zacznie robic kupkę, to nie jeden raz tylko tak właśnie seriami, zawsze czekam aż skończy i dopiero przewijam. Czy to oznacza, że jest coś nie tak? Powinna byc jedna kupka? AAaaa no i czasem trafiają się nam "pieniste" kupaczki i też się zastanawiam czy to normalne.

kupki seriami moim zdaniem sa ok. - moja tez tak robi. co czysta pieluche nałoze (jesli zdążę :p ) to słyszę znów - prrryyyy.... ;) położna wszpitalu mówiła ze to normalne
a co do pienistych, to niestety nie mam pojęcia

malina na allegro co chwile ktos wystawia sab simplex tylko ze szybko schodzi, trzeba trafic. zawsze przy okazji korzystania z netu mozna sprawdzic w allegrowej wyszukiwarce czy pojawila sie jakas aukcja. ja kiedys wyhaczylam zestawik 2buteleczki za 25zl z odbiorem osobistym w wawie ale zanim sie zdecydowalam kupic to juz ktos zwinal. a byly z czech, dlatego taka cena bo z niemiec sa drozsze. znajoma mi z czech sciagala za okolo 15zl/buteleczka.

afiliacja poczytaj sobie tu: BioGaia. probiotyk nowej generacji
na rynku dostepne sa rozne probiotyki. nie wiem na ile kompetentna byla farmaceutka z ktora malz o tym rozmawial ale powiedziala ze tylko biogaia nadaje sie dla tak malutkich dzieci.

reklama
zwazyłam małą na zwykłej domowej wadze (najpierw siebie z nia na rękach, a potem samą siebie) - 4100g w ubranku. Czyli, że przybrała od urodzenia 700g, to chyba dobrze? bo dwa dni po porodzie miała spadek wagi o 160g, czyli od tego dnia wychodziłoby że przybrała 860g w 2 tygodnie i 3 dni :) co zreszta widac, bo poliki jej się pyzate zrobiły i druga broda ;P

oj to ładnie przybiera :tak: i wazy tyle samo co Lilianka:-D

Do góry