O 1:20, 3:30 sprawdzaliśmy temperaturę, do rana już nie miała, ale ...została z małżonem w domu i po 11 idą do lekarza, niech osłucha ją czy ma czysto w płuckach, oskrzelach itp. Hanka znów miała rano krtaniowy kaszel, więc też została...Zjadła, cola też u nas poszła w ruch, działa na brzuszek dziewczyn rewelacyjnie.;-)
reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Ana jak dzisiaj? któreś dziecko też w przedszkolu złapało wirusa?ZDRÓWKA
edit. już doczytałam
edit. już doczytałam
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
U nas dwa dni i Marcel chory. Tzn w poniedziałek było oki, wczoraj mnie kręciło i popędziło kilka razy do wc ale tak jakos na granicy normalności wiec nie przywiązałam do tego uwagi. A dzisiaj Marcela z rana wymioty poszarpały. Nie za bardzo po nocy miał czym ale jednak jakas żółć poszła. Potem było oki - dzisiaj bylismy w takim osrodku bo mieli psycholodzy okreslic wieź małego z tatą swoim no i na tej podstawie ustalą widzenia ;] No i z tego osrodka wyszedł z gorączką ;/ W domu syrop p/gorączkowy. No i wiecej pomysłu nie mam co by dac. Wymiotów nie ma. Zjadł śniadanie, serek i zupe i nie było rewolucji. Zostaniemy w domu do niedzieli i powinien sie wykurowac. Mam nadzieje ze to tylko jelitówka i szybko wyjdzie z tego a nie jakies przeziębienie ...
Laski jedno postawowe pytanie !!! Co podać maluchowi jak zaczyna go rozkładać. Jak reagujecie aby nie rozhulało się do tego stopnia ze trzbeba do lekarza??!! Nie wiem nic kompletnie bo problemow nie mialam ale teraz beda ;p Chciałabym sie dokształcic
;p
Laski jedno postawowe pytanie !!! Co podać maluchowi jak zaczyna go rozkładać. Jak reagujecie aby nie rozhulało się do tego stopnia ze trzbeba do lekarza??!! Nie wiem nic kompletnie bo problemow nie mialam ale teraz beda ;p Chciałabym sie dokształcic
Jak zaczyna się przeziębienie to u nas idzie w ruch tylko Lipomal, wit.C i maść majerankowa pod nos. No i coś do czyszczenia tego nosa, jakiś hipertoniczny spray. Nic więcej. No chyba że jest gorączka to Nurofen, ale u nas rzadko się zdarza. Jak jest kaszel to już odwiedzamy lekarza.
Mama - zdrówka dla Was; jak dziewczyny rozkłada to syrop prawoślazowy u nas daje super efekty, syrop z buraka, sinecod w nocy jak kaszel jest nocny, do nosa jakiś sprej, jak Hanka ma zielone smarki, to mamy sprej z antybiotykiem na receptę.;-)Poza tym inhalacje.
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
a syrop prawoślazowy to na co konkretnie ? Taki typowo przeziebieniowy, na kaszel czy na co ?? 
u nas teraz idzie pyrosal [bo miałam] jak skonczy to kupie lipomal.
paracetamol lub nurofen na goraczke
no i cos do nosa bo niewielki katar sie placze.
a bactrim na co jest? mam od lekarza bo marcela kiedys rozkładało ale jakos samo przeszło no i lezy nie zaczete. to tez na przeziebienie?? miałam podawac 2 x 5 ml
a
taki domowy cebulowy syrop to na co jest?? i czy pomaga?? ;p kurcze u nas leki to minimum minimum ;/ normalnie sie nie znam ;/ 100 pytań do...;p

u nas teraz idzie pyrosal [bo miałam] jak skonczy to kupie lipomal.
paracetamol lub nurofen na goraczke
no i cos do nosa bo niewielki katar sie placze.
a bactrim na co jest? mam od lekarza bo marcela kiedys rozkładało ale jakos samo przeszło no i lezy nie zaczete. to tez na przeziebienie?? miałam podawac 2 x 5 ml
a
taki domowy cebulowy syrop to na co jest?? i czy pomaga?? ;p kurcze u nas leki to minimum minimum ;/ normalnie sie nie znam ;/ 100 pytań do...;p
Ostatnia edycja:
E
etna36
Gość
Witam
MamaMarcela bactrim to antybiotyk więc lepiej bez lekarza nie podawać, a pyrosal chyba przeciwzapalny, na pewno nie zaszkodzi. Tylko leki na gorączkę też są przeciwzapalne więc musisz uważać żeby nie przedawkować. Polecam Lipomal jest z naturalnych składników i też działa lekko przeciw gorączkowo i na kaszel.
Dużo zdrówka dla Was
.
anawawka dla Was oczywiście też!!!
MamaMarcela bactrim to antybiotyk więc lepiej bez lekarza nie podawać, a pyrosal chyba przeciwzapalny, na pewno nie zaszkodzi. Tylko leki na gorączkę też są przeciwzapalne więc musisz uważać żeby nie przedawkować. Polecam Lipomal jest z naturalnych składników i też działa lekko przeciw gorączkowo i na kaszel.
Dużo zdrówka dla Was

anawawka dla Was oczywiście też!!!
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
jak na razie to rano dałam łyzeczke pyrosalu o 14 przeciw gorączkowy nurofen a o 18 łyzeczke pyrosalu. Póki co gorączki nie ma. Plącze sie tylko kataru troche. Zobaczymy. Poobserwuje go. Dzieci mu nie uciekną ;] A lepiej niech jest zdrowy
Dziunka napisałas ze stosujesz hipertoniczny spray.
CZYLI JAKI ?? I czy go kupujesz bez recepty ??
Powiem szczerze ze ja stosowałam Sterimar baby ale jakis słaby i u nas to jak grochem o sciane.
Teraz doczytałam ze sa dwa typy izotoniczne [np sterimar] i hipertoniczne spraje. Pierwszy słabszy, drugi mocniejszy.
Co u Was działa cuda ze sprajów??
Wypytuje sie tak bo jutro czeka mnie zakup a chciałabym kupić jeden a porządny produkt bo przy tej sytuacji to nie stac mnie na wykupienie kilku dla próby
Dziunka napisałas ze stosujesz hipertoniczny spray.
CZYLI JAKI ?? I czy go kupujesz bez recepty ??
Powiem szczerze ze ja stosowałam Sterimar baby ale jakis słaby i u nas to jak grochem o sciane.
Teraz doczytałam ze sa dwa typy izotoniczne [np sterimar] i hipertoniczne spraje. Pierwszy słabszy, drugi mocniejszy.
Co u Was działa cuda ze sprajów??
Wypytuje sie tak bo jutro czeka mnie zakup a chciałabym kupić jeden a porządny produkt bo przy tej sytuacji to nie stac mnie na wykupienie kilku dla próby
Ostatnia edycja:
reklama
mama, ja daje syrop z buraka i sok z owocow czarnego bzu. mloda od dwoch dnia ma mocno zatkany nos i kicha non stop, jak tylko zauwazylam to zaczelam jej dawac syrop z buraka 2 razy dziennie, bo tyle mialam. lubi,a jak czasami nie chce pic to dolewam do soku i nawet nie zauwaza. sok z kolei popija caly dzien, najlepiej na cieplo. ma bardzo duzo wit C. dalam tez 3 razy lipomal,jak sobie przypomnialam i juz po tych dwoch dniach kuracji widze spora poprawe 
siebie za to lecze sokiem z bzu i czosnkiem. ten sok jest domowej roboty,wlasnie jest/konczy sie sezona na czarny bez

siebie za to lecze sokiem z bzu i czosnkiem. ten sok jest domowej roboty,wlasnie jest/konczy sie sezona na czarny bez
Podziel się: