reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Odciągać mamy raz w tygodniu. Między tymi dwoma wizytami dawał sobie w wanience odciągać bez problemu. Ale ja mu odciągałam tylko do momentu jak zaczynała wychodzić żołądź. A Jasiek sklejony miał dużo niżej także jestem przerażona. Nie chce żeby znowu przechodził to samo, ale nie wiem czy dam radę robić to jak lekarz. Narazie śpi spokojnie od godziny ciekawe co będzie dalej. Lekarz mówił, że to konieczne, bo jeśli nie będzie wymywać się tej mastki to wszystko wróci.

A Ty Martolinka robisz coś przy siusiaku?

ja po swiętach ide własnie na kontrole do lekarz i skonsultowac jak to z tym siusiakiem ma być.bo mi się we łbie miesza..pisze na rózanych forach że lekarze każą inni nie kategorycznie ,chirurdzy też każą inni nie...zgłupiec można.próbowałam troszkę tej skórki odciągnać ale jest problem..żeby większy nie był ..bo się wystraszyłam jak czytam posty pathanki .

My po swiętach idziemy na bilans a potem pewnie prywatnie do chirurga, mamy jednego polecanego u ktorego bylismy jak z pępkiem były jazdy. Oli jak mu cos odciągam to widzę ze ma tej skorki tam bardzo duzo, nie ma mowy zeby zobaczyc jakąkolwiek dziurkę czy cos takiego, widac jakby tej skory do zejscia było bardzo duzo.

Pathanka a Wy najpierw smarowaliscie czyms?

Ja nawet nie chce sobie tego wyobrazac co nas czeka....

wszędzie trąbią nie ruszac a jak widac chirurdzy inaczej do tego podchodzą.........

my ostatnio poszalelismy w kąpielami, nawet dwie bąbelkowe mielismy bo tak to w oilatum i co....na rękach i nozkach szorstkie krosteczki. Cala skora wysuszona. Pisałyscie ze Waszym dzieciaczkom nic nie jest nawet przy wrażliwej skorze a niestety u nas jest inaczej. Pewnie to wina takze wody, ale znajomi mają miejską i jak tez szaleją z kąpielami dziecko ma suche placki. Tak wiec u nas narazie tylko prysznic a po prysznicu ciałko oilatumem smarowane.

Ostatnia edycja:
my mamy masc na siusiaka i odciagam codziennie w kąpieli do momentu az marcelek mówi "boli boli boli" no i przestaje. Tak mowila nasza doktor. Później przy ubieraniu smarowanko mascią. Kazała robic tak 1 m-c pozniej 1 m-c przerwy i tak 3 razy. Czyli kuracja pół roczna, az do nastepnej wizyty. Jak sie to odklei to sie chyba pochlastam. Bo normalnie ciagne i ciagne a to ani drgnie, nawet nie popęka. Twardziel z tego siusiaka :-D Marcel nie ma póki co zahamowań ze czasami zaboli. Wręcz sie upomina i sam sobie odciąga :-p:tak:

ULA na pierwszej wizycie lekarz delikatnie odciągnął pokazała się żołądź do połowy i na tym skończył. Posmarował maścią z antybiotykiem a nam dał reepte na żel, do stosowania w domu. Zmiękcza i działa przeciwbólowo. Wczoraj bez problemu odciągnął do tego samego momentu Ja myślałam, że to koniec, ale nie. dalej był problem, ale delikatnie udało mu się zsunąć skórkę do końca, wtedy płacz małego, a nam ukazało się coś okropnego ilość tej mastki mnie przeraziła to ona powoduje to sklejanie, a dzieje się tak, że brud któy się gromadzi nie jest wymywany.

jak was czytam to sie ciesze,ze mam dziewczynke :-) chociaz corka mojej kolezanki miala zarosnieta dziurke, a jej mama zauwazyla, jak kaya miala prawi 2 lata :confused2: jak mozna nie zauwazyc? chociaz jak mala zrobila kupe, to ona budzila spiacego po nocce meza,zeby zmienil pieluche, bo jej smierdzi i sie brzydzi :no: a sama caly dzien gra na kompie :cool: mamusia wielka

a ja zawsze myslalam ze lepiej miec chłopca jeżeli chodzi o te sprawy bo u dziewczynki trzeba uwazac przy podcieraniu zeby bakterie z pupci wyżej nie przeszły. A teraz widzę ze z siusiakami jest problem. Ja az sie boję tego odciągania :-(

reklama
To macie z tymi facecikami i ich interesikami. Trzymam kciukasy by wszystko się udało i nie trzeba było zabiegów.

A ja mam pytanie do dziewczyn z Wwki macie może jakiegoś dziecięcego okulistę sprawdzonego?

Do góry