reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A nie boisz się iść teraz na bilans, że zapytają dlaczego nie szczepisz?

MMR już nie ma, jest bezpieczny Priorix.

Dziunka kompletnie sie nie boję. U nas małe misteczko, nasz stały pediatra wie ze nie zaszczepilam bo Oli choruje a poza tym mam podejsie jakie mam i NIGDY mnie nie namawial ani nie zniechęcał na siłę. Druga pediatra nowa ktora jest i pewnie do niej pojde na bilans bo OLi naszego ma juz troszkę dosc ;p pewnie podpowie mi wiele rzeczy ale nikt nie moze mnie zmusic do szczepienia dziecka ktore co msc ma zawsze cos na zdrowiu. Teraz ząbkuje a zabkującego dziecka tez nie powinno sie szczepic wiec odkladam ta 5w1 na jeszcze chwilkę, mam czas bo dopytywałam sie. A przynajmniej jestem spokojna ze nie atakuję malego szczepieniami co chwilę tylko robię długie przerwy.

Dziewczynki z Norwegi (kraje skandynawskie mają bardzo zdrowe podejscie do tego tematu) jak u Was sie szczepi? Chyba nie mamy nikogo ze Szwecji?

reklama
Słuchajcie czy to normalne że po czopkach są takie brzydkie srakusie kupusie? Bo kurde, już nie wiem czy to nurofen tak robi czy po prostu jest taka reakcja na obojętnie jaki czopek. Nurofen jest świetny, u nas bardzo się sprawdza, bo działa praktycznie od razu, szybciej niż paracetamol, rozwiązaniem byłby syrop ale Asia go bardzo nie lubi.

Co do kup i ich zapachu się nie wypowiem, bo po prostu dawno nie dawałam czopka,, ogólnie moje panny czopków nie lubią i potem szybko robią kupę... my mamy nurofen w razie potrzeby i też w zawiesinie paracetalol, jednak jeszcze nie zdarzyło się bym musiała zastosować oba środki jednocześnie, pfu, pfu , odpukać w niemalowane drzewo.;-):-D

Słuchajcie czy to normalne że po czopkach są takie brzydkie srakusie kupusie? Bo kurde, już nie wiem czy to nurofen tak robi czy po prostu jest taka reakcja na obojętnie jaki czopek. Nurofen jest świetny, u nas bardzo się sprawdza, bo działa praktycznie od razu, szybciej niż paracetamol, rozwiązaniem byłby syrop ale Asia go bardzo nie lubi.

Dziunka ja dawałam do tej proty tylko czopki Efferalgan, ale Ala nie miałą po nich biegunki.

u nas po nurofenie w czopkach [a tylko taki rodzaj czopków używaliśmy] nie bylo ani od razu kup ani tym bardziej śmierdziuchów czy kleksów ani innych odstępstw od normy. Dziunka a pierwszy raz podawałaś czopek czy po porstu teraz dopiero takie skutki?? Kurcze moze to jakas dwudniówka bo marcelek ostatnio tez takie grzmoty do sedesu odstawiał dwa dni i czesciej niz zazwyczaj ale biegunką tego nie moge nazwac. No albo od zębów tez. Albo kurde wsio na raz...

Miała tak w poniedziałek po czopku, do wieczora się uspokoiło, no i dziś też po czopku. I w październiku też. Więcej razy nie gorączkowała, więc nie mam porównania... spróbuję ten efferalgan.

My tez mamy efferalgan. Dziunka tylko musisz kupic eferalgan 300mg i w zależnosci od wagi dziecka uskubac troszkę. My dawalismy ok 2/3 czopka, koncówkę odcinalam. U nas po czopku zadnych złych reakcji. Nie mam problemów takze z ich aplikowaniem, uf

reklama
On jest od 15 kg więc chyba nie będę musiała obcinać...
co ciekawe efferalgan 125mg stosuje się u dzieci z wagą 8-12kg, a nurofen 125 mg u dzieci z wagą powyżej 12,5 kg.

Do góry