reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A dzieki dziewczyny. Nam dali Acidolac Baby. Tez podaje w jakichs tam odstepach czasu po antybiotyku.
U nas lepiej - ostatnia gorączka była wczoraj o 15 [38,2 kreski]

reklama
Martolinka z tego co pamietam Antek tez miał angine hm? I tak chciałam sie zapytać czy byliście po antybiotykach na kontroli bo jakos słabo pamietam? Bo kurka chciałam jutro iść z młodym na kontrole czy wszystko zeszło [moim laickim okiem jest ok, migdały schowane i blade gardło] no ale lekarz wie lepiej. Mój zas gdera ze przesadzam bo przeciez nie ma goraczki i w ogole jest ok ;/ no ale nie chciałabym dopuścic do sytuacji ze np cos by tam zostało i rozwinęło sie od nowa..........eh lenistwo mojego nie zna granic. Nawet z dzieckiem mu sie nie chce jechac na kontrole. Ale chyba dobrze chce zrobic co?

Aza i jak tam na szczepieniu? Zaszczepili Konrada?? My mozemy sie szczepic po 28 lipca [rok od poprzedniej dawki] ale ze wzgledu na antybiotyk odkładam to na sierpień - gdzies w połowie. No i własnie sie zastanawiam bo Marcel ma katarku troche - chyba od zębów bo miał go długo zanim przyszła angina. I gdyby sie utrzymał to nie wiem czy go zaszczepią ;/

Mama lekarka powiedziała , ze mam przyjsc jak bedzie mnie coś niepokoic ,a lbo antybiotyk nie bedzie działał.Wszystko było w porządku więc nie ryzykowałam , ze po antybiotykoterapii w przychodni złapie coś innego

No własnie dla swietego spokoju chciałabym isc na kontrole ale hamuje mnie fakt ze w tej przychodni dzieci zdrowe i chore siedza w jednej poczekalni ;/

Mama u nas sa oddzielne czesci dla chorych. Zrob jak uwazasz, ja sobie darowałam tym bardziej , że lekarz nas nie zapraszał już :)

Jak mogę dac tez cos od siebie to nam lekarz kazał przyjsc na kontrolę (wspomnę ze u nas anginy nie było) bylismy :) mówił ze dalej przekrwione trochę hehehe
Mama moze pojdz w godzinach popoludniowych kiedy to mało ludziw przychodni jest. Ja mieszkam w miejszym miescie i zdarza się czesto ze w poczekalni do kilku gabinetów nikt nie czeka. Albo jak się boisz to jedzcie z męzem i jak bedzie duza kolejka to zaczekajcie na podwórku albo w aucie. Ja często tak robilam, a wejdz tylko wtedy do przychodni jak bedzie Wasza kolej :)

reklama
Mama ja chodzę przeważnie, ale do dzieci zdrowych. Tam jestem pewna ze nic nie zlapie. A gardełka Ci nie pokaże? Mogłabyś sama sprawdzic czy jest w porzadku. Bo jak choć zaczerwienione to jednak bym poszła, tak jak Gosiulek mówi, niedoleczona angina daje brzydkie powikłania.

Do góry