reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A my walczymy z zapaleniem spojówek :( Mała prawdopodobnie przeniosła sobie katarek na oczka :( Mamy przepisane antybiotyki i musimy się leczyć :( Niestety cały tydzień musimy spędzić w domu :( Oby nic więcej się do nas nie doczepiło :(

reklama
Ula powiem szczerze , ze troche sie uśmiałam zTwojego postu :) Nie zakładaj worka pokutnego
!!! będzie dobrze!!! My braliśmy antybiotyk tydzien ,a le jaki to juz nie pamietam

Pszczółka i my przechodzilismy zapalenie spojówek. Ja przy okazji zaraziłam sie od syna , bo to cholerstwo łatwo sie przenosi.

ZDRÓWKA!!!!!!!!!1:tak:

Michal zdrów jak rydz, wszystkie wyniki wzorcowo. Nasz lekarz wierdzi, ze to wszystko przez kupkę, ze niemoze sie ząlatwić, wiec mneij je i pije, a że malo pije to nie może sie zalatwic itd dostaliśmy lekostatniej szansy, ponoć bardzo zadko go przepisuje i tylko starym babom :/ - sok kiwi pychotka z biedronki :D ponoć nie ma siły żeby nie ruszył. Dostałam wypisana kartke z nazwa soku i dawka - max 200 ml hehehe no zobaczymy

Ula - to dobrze, że już wiecie co jest i możesz leczyć, nie rób sobie wyrzutów, bo na serio nie przewidzisz co komu, kiedy pisane.;-)
Kikolek - to super, że wyniki ok, mam nadzieję, że specyfik będzie wciągany szybko i bezproblemowo;-)

Ula zdrowka dla synka:tak: i wyluzuj;-) nie Twoja wina, nie dorobilas dziecka, spokojnie.
Mam nadzieje, ze mu szybko przejdzie.
kilolek to super, ze wszystko ok ;)

Dziękuję dziewczynki :)

Kilolku az niemozliwe ze wszystko ok, cudownie! Musisz po męsku porozmawiac z Michałka pupą :)

U nas temperatura nie odpuszcza...czekalam 6h zeby dac ibum i po godzinie po daniu temoperatura nadal 38,9, bede podawac co 4h czyli ok 24 czopal, ok 4 ibum, tylko jak ja mu dam jak bedzie spał....?

Dziewczynkiu całe szczescie antybiotyk pyszniutki, uffff truskawkowy :) nie bede musiala siłą wlewac albo dawac do mleka. Boje sie tylko jak zadziala na brzuszek, (nie mozemy brac augmentinu i jego pochodnych bo po nich byl dramat) i o kupki ;/

Pola buziaki w czółko dla malucha!!! Ja to stara małpa jestem i wiecznie obwiniam jak nie siebie to innych jak sie dzieje cos z Olim, a Twoje podejscie do tesciowej wzorowe było, ja bym chyba zagryzła hehehehehhe

Ula a moze masz za slabe czopki co?

Ja robie tak (oczywiscie za zgoda lekarza):
czopek i jesli dalej rozpalony to za pol godzinki polowa dawki przeciwgoraczkowego w syropie i oklady zimne. Oklady tez ladnie zbijaja goraczke i przynosza ulge.
Duzo zdrowka i wytrwalosci, bo przy anginie goraczka sie troche trzyma, jak nie spadnie po 3 dobie od antybiotyku to trzeba do learza koniecznie

reklama
czopki mama mocne 300 mg a dla małego daję 200 mg eferalgan
zaraz idę zmierzyc jeszcze raz
lekarz prywatny mi mowil zebym dawala np. ibum i jezeli temperatura nie spada mozna zaraz dac czopek, bo to dwie rozne substancje zbijające temperaturę. Babka w aptece mowila o 3h przerwy i naprzemiennym dawaniu, wiec technika co 4h widzę ze jest uzywana. ech zmykam bo juz klepię :)

w poniedzialek mamy wizytę kontrolną. Kurczę a myslalam ze jutro juz bedzie ok ;/ My zawsze w czasie choroby kontrolujemy sie, raz po 3 dniach a potem po zakonczeniu antybiotyku. Dlatego w grudniu bylam z malym chyba ze 4 razy bo zwlekalismy z antybiotykiem i teraz mam histerię bo Oli pamiętliwy ;p

Do góry