reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Dziunka ja nie podejrzewam kałuzy, bo miał gumowczyki i nozki miał suche, tak sobie teraz zajarzylam ze miał troszkę podpocone, tylko spodenki mokre kolo kolanek wiec nie sądzę zeby to bylo to, brykał z 10 minut z czego jak zobaczylam ze juz mokry zabralam do domu i przebralam, na dworzu ponad 20 stopni, ja zwalam na siebie bo muszę na cos ;/

Hubert potem pozwolił mu chwilę biegac pod mokrymi krzakami, czapka lekka się zmoczyla ale włoski miał suche, wiec pozwolił jeszcze trochę pobiegac, jak zobaczyl ze mokre zawołał mnie zebym zrzucila pieluszkę a ja zaraz zabralam go do domu. To tez trwalo chwilę. Opr dostał konkretny ale po przeanalizowaniu mylalam ze wszystko trwało chwilkę. W domu ciepła kąpiel, a moze to był błąd bo umyłam głowę. no mozna tak gdybac, ale Oli mi nie chorował wiec lekko zaszalalam chociaz jak moja mama to widziala powiedziala ze nie sądzi ze zrobilam cos złego (a przeciez ona jeszcze bardziej chucha i dmucha) no ale...

a jednak mamy temperaturę i tutaj albo "zaszalelsimy" albo zbieg okolicznosci w co wątpię. Zwalam na nas, chociaz sama nie wiem. Najgorsze jest to ze pare dni temu mowilam ze Oli nie choruje albo raz na pol roku, mamy wlasnie pol roku od ostatniej akcji ;/

Bedzie dobrze :) musi byc. Mykam do małego i czekam na wizytę u lekarza :)

reklama
Ula - nie ma co szukać winnych, mleko się rozlało i trzeba to posprzątać...;-)
Pogoda jest niestety teraz zdradliwa, ja się kiedyś śmiałam z moich znajomych, że jak mają 17 C to mają katarki i narzekają na zimnicę, ale wczoraj ja też zaczęłam narzekać - z 32 na 18 spadło przecież, zimny wiatr....

Nie, no bo pisałaś na listopadzie że miał stopy mokre.

W każdym razie mokrych włosów bym nie podejrzewała raczej... Tym bardziej że u Was tak ciepło.Nie ma co gdybać. U nas deszcz był i teraz zimnica 13 stopni więc tu prędzej mógłby się przeziębic.

Ula lekarka rano nie widziała nic w gardle około 11 a po badaniach i kolejnej wizycie tj.około 18 juz były ropnie na migdałach. goraczka była dzien wczesniej pod wieczor

aha myslalam ze to trwalo ze 2-3 dni. Ja wlasnie ide do lekarza po poludniu jakby cos mialo sie rozwinąć bedzie moze widac wtedy. Dziękuję. My juz 2 dzien z gorączką.

ululalam Olinka ok 10 spac ale jak polozylam glowkę mial bardzo gorącą chociaz ciałko juz mniej, az sie pocił. Był w bodziaku z krtkim rekawem. Zaczęlam przebierac gmerac w nim i sie rozbudził ;/ Teraz ma bodziaka na ramiączka wszystko chłodne a glowka gorąca. Mały zlosnik nie da sobie zmierzyc temperatury wiec go nie meczę. Raczej jej nie ma ale ta glowa to istny piec.

Ostatnia edycja:
to była kwestia godzin . Antek szybko doszedł do siebie wiec w końcu miałam watpliowsci , czy faktycznie miał te angine. Ta pierwsza lekarka nic nie widziała a druga mówi , ze sa ogromne. No , ale antybiotyk dostał

Antek zjadł wczoraj makaron z truskawkami i caluśka k;atka piesiowa , kark i plecy wysypane krostkami

to była kwestia godzin . Antek szybko doszedł do siebie wiec w końcu miałam watpliowsci , czy faktycznie miał te angine. Ta pierwsza lekarka nic nie widziała a druga mówi , ze sa ogromne. No , ale antybiotyk dostał

Antek zjadł wczoraj makaron z truskawkami i caluśka k;atka piesiowa , kark i plecy wysypane krostkami

no to macie truskawy w plecy ;/ szkoda :(
a wiesz czasami jest tak ze dzieci reagują na swierze wysypką a juz na kompociki itd juz nie :) W owocach macie duze pole do popisu wiec znajdziecie sobie inne pyszne danie :)

Marta a Antek Ci wtedy przy anginie jadł?

reklama
Do góry