reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Dziunka a nagraj film jak chodzi i biega Asia. Mi sie wydaje ze ma normalne nogi, no bo co w nich nie tak??

Zdrówka dla chorych dzieciaczków.

Etna, dużo zdrówka dla Pawełka!! No i trzymam kciuki za dzisiejsze badanie:tak:..

A my dzisiaj z Marysią na ostatnie szczepienie 5w1, jesteśmy z nim do tyłu, bo jednak zaszczepiłam dodatkowo małą na tą ospę wietrzną..

Jak u Was z witaminą D3. My nie dajemy juz jakis czas bo jest pełne słonce. Dzis jeszcze dopytałam pediatry, potwierdził i kazał się wstrzymać do sierpnia/wrzesnia. Kolezanki inna pediatra to samo mowiła.
A Wy jakie macie zalecenia?

A myśmy wróciły właśnie ze szczepienia..no i była inna pani doktor (naszej coś wypadło). Zbadała małą, pomacała ciemiączko i spytała czy jeszcze daję witaminę D3. Ja jej na to, że moja lekarka kazała odstawić witaminę do jesieni i potem znów podawać. Na to ta lekarka, że mam dawać teraz witaminę (chyba,że jest upał i słońce), bo Marysia ma nie do końca zarośnięte ciemiączko..no i teraz nie wiem, ale chyba będę dawała..

Dziunka a byłaś z Asią u ortopedy? Kurde nie wiem ale wydaje mi sie ze od skoliozy, i innych wad postawy to ortopeda.....hmmm moze by coś poradził? Powiedział coś konkretnego i sensownego. Wypowiem sie szczerze..... a wiec tak:
dzieci biegają na szeroko rozstawionych nogach - to wiadomo.
Ale widze na fotach o co Ci chodzi - jednak ja zdjeciach aktualnych widzę ze wygięcie jest mniejsze. Nie jestesmy fachowcami jak równiez nie widzimy dzieciaczka na golasa czy w cienkich rajstopkach "w akcji" czyli jak chodzi, biega ale powiem ze ja sie zbytnio pod tym kątem dzieciaczkom nie przyglądam wiec nie zaobserwowałam takich nóżek. Co do wypowiedzi anawawka ze u dzieci "anorektycznych" jest normą posiadanie chudych prostych nóg to wiesz nie do konca. Mój extra chudy nie jest, ale wydaje mi sie ze nogi to on ma jak najbardziej proste. te zdjecie wam pokaze bo wydaje mi sie ze najlepiej prezentuje sie tu czyt. nie jest rozkraczony ani w innych pozycjach ;] IMG_2832.jpg
Aha zapomnialam dodać co do tego specjalisty to moze faktycznie warto isc bo skoro skrzywienie kregosłupa mozna cwiczeniami naprostować to cwiczenia nóżek pewnie tez. Nie mowie ze Asia ma krzywe....nie jestem lekarzem ale jesli nawet minimalnie coś tam bedzie to warto o tym wiedziec i to korygować a nie zostawiac na pastwe losu bo głupi pediatra w przychodni olewa sprawe ;/ Moze po prostu to wynik tego ze Asia nie rosła jakiś czas a tyła no i ciezar na czyms opierała, kości młode i wiadomo. Ale moze jak bedzie sie wydłużała to po prostu samo sie wyrówna. Nie wiem tak sobie teorie jakieś tworze. Ale sadze ze jesli masz wątpliwości to warto isc do specjalisty. To w koncudziewczynka, nie?:D

Ostatnia edycja:
kurcze,ja już dawno nie daję.Tylko od czasu do czasu.Mówi się że do pierwszych urodzin dawać.oooo chyba zacznę tylko teraz kiedy czy na jesieni czy już.

reklama
Dzieki dziewczyny.
Muszę zgłębic temat o witaminie d3 ale myslę, ze do pierwszych urodzin to za mało, ale ze daje się duzym dzieciom nie widzialam. Teraz cos na szybko zerknęłam ze powinno się dawać dopoki dzieci rosną. My w sumie pijemy duzo mleka gdzie te witaminy są ale podobno te z mleka inaczej się wchłaniają niż te z kapsułki (słowa farmaceutki).
cos znalazłam i znowu zaprzeczenie hehehe http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza...wie-dziecka/bardzo-zdrowa-witamina_35714.html

Co do nozek ja wiem ze usg bioderek "powinno" się robic 2x, na początku jak wiadomo i jak dziecko ju zacznie chodzic.
My nie robilismy bo widze ze jest wszystko ok, Oli wczesnie zaczął chodzic itd, ale myslę ze u Dziunki ortopeda powinien się wypowiedziec, moze jakis rehabilitant? Tym bardziej ze ją to niepokoi.
Dziunka a bez pampersa jak ona chodzi? Moze w samych gatkach nóżki by były bardziej proste, zbliżyłyby się so siebie?

Ostatnia edycja:
Do góry