reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Byłam z Asią u lekarza. Mojej nie było, więc poszłam do innego, niby dobry specjalista, ale jak dla mnie buc.

W każdym razie, osłuchowo, gardłowo czyściutko, więc tylko zyrtec i ew. jakiś syropek na złagodzenie chrypki. Najlepsze jest to że kichamy z Asią w tych samych sytuacjach - alergia jak nic.

No i o nóżki się pytałam, bo nie ma poprawy, a i mamy wrażenie że utyka na jedną. I baran nawet spojrzeć nie chciał bo cytuję "córka doktora jakiegoś tam miała pałąki a teraz idealnie proste nogi":eek: w końcu ubłagałam żeby łaskawie spojrzał, Asia nawet 2 kroków nie zrobiła a on twierdzi że ok:szok: i ze ortopeda i tak mi nic nie pomoże naweet jakby było coś źle:confused:

A potem w razie czego się pytają "czemu matka nie zareagowała":wściekła/y:

dziunka spokojnie, idz do Waszej lekarki albo jeszcze innego lekarza i zobaczysz co powie.
A o co chodzi z nozkami Joasi?

Etna to dobrze, ze z małym lepiej!!! zadziałałaś jak błyskawica :)

Dziunka co za lekarz? kurcze az sie nie chce wierzyc jakie ma podejscie

No takie pałąkowate są.
Tu jak miała 9,5 m-ca
DSC08701.jpg

A tu w miarę aktualne
DSC00159-1.jpgDSC00136-1.jpgSkr

Dziunka - jak obserwuję dzieci, to tendencję do takich nóżek w tym wieku mają prawie wszystkie dzieci, tylko chuderlaki mają już w miarę proste nózie.... ( patrz moje dwie anorektyczki :-D ).

Ale jak patrzę na inne dzieci to może jedno widziałam o takich nogach :-(

to dziwne, ze nikt cie nie chce skierowac na żadnarehabilitacje. Moja szwagierka dostala kilka zabiegow w szpitalurehabilitacyjnym dla malej, bo chodzi ciagle na palcach, ja dostalam dla Pawlajak chcialam go 'zmusic" do raczkowania (troche sie naprosilam - bo niebylo wskazan, ale dali mi 1o zabiegow i pawel zaczal raczkowac i zaraz po tymchodzic. Musze cie zarejstrowac do mojej przychodni :)))))

Pawel dzisiaj byl na basenie, katar wylecialcaly, ale na wieczor znowu go troche przytkalo. Jak zasnal puscilam nadłozeczkiem przez inhalator 5ml soli fizjologicznej i oddech piekny - dziwne odczego ten katar, moze faktycznie od zebow, jutro dalej robie przeglad i szukamnastepnej piatki :p

reklama
to ja sie witam pierwsza i ostatnia :)

Poszlam spac po 1 a od 6 pije juz kawe. Dobrze ze dzisiaj mam wole - opieka. Pawel zaczal mi kaszlec, mozna sie zalamac. Przez te badanie to ja dzisiaj skretu kiszek dostane. Mam nadzieje, ze uda sie przeprowadzic echo z tym "kaszlem". Cos czuje ze po wizycie wyladuje u pediatry, piatek jestem od 8 do 17.30 w pracy wiec musze dzisial zadziałac na weekend. Przeciez caly tydzien sama go lecze i nie pomaga. Tzn. katar zginal na rzecz kaszlu, marne mi to pocieszenie.

Do góry