reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Pawel obudzil sie z katarem (ale same poczatki) i dwa razy kaszlnal. Ja chyba pojde sie powisic. Tak cieplo mialam go wczoraj ubrane oczywiscie z rajstopami i kocykiem na nogi. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

reklama
Agrafka nam pediatra tak na codzień każe brać acidolac. Teraz dostaliśmy jeszcze LATOPIC. Zaskakuje mnie , że stosuje się przy atopowym zapaleniu skóry i mamy go brać, ale skoro kazała to ok :)

Etna wez dwa oddechy. Moze po prostu po śnie tak mu sie nosek zatkał :)

Moja Lila w sobotę wieczorem miała temperaturę i była strasznie marudna, myślałam że może się zaraziła w przedszkolu od innych dzieci albo ją może przewiało, a tu wczoraj się okazuję ze moje dziecko rozpiera energia :) Za dziećmi się nie nadąży :p

Lilka już ponad rok dostaje CebionMulti. I na razie (odpukać) nie zachorowała.

Etna i dziewczyny :)
Przeczytalam mojego długiego posta i nadal się dziwię ze wywołał takie poruszenie?? Czym? ze byłam szczera, lekko bezpośrednia? Ze mam takie zdanie (zresztą nie ja jedna) na dany temat ?
Czytam i nadal nie wierzę, ze Was "zatkało", ze to i tamto, ze "plotę głupoty"? przykład?

Ja wlasnie taka jestem - i nigdy nikt nie zarzucił mi tak jak tutaj, nikt się na mnie nie obraził itd.
A tutaj takie poruszenie się zrobiło, ze aż mi głupio? Czy ktos nie moze miec innego zdania i nie napisac go bezpośrednio, tylko trzeba owijać w bawełnę. Czy kiedy ktos źle robi (kogoś zdaniem) trzeba pisac ze nic się nie stało i to przecież nie Twoja wina? i klepac się po ramieniu?
Przykladów jest mnóstwo ale chyba tak trzeba robic :(
Ja nie piszę ze ktos "plecie głupoty" kiedy napisze ze pampek waży 1kg po jednym siuśku. Az taka bezpośrednia nie jestem. A przeciez mam wagę i ważę, pytam się innych mam i one też waża na udowodnienie tej skrajności.
Albo ktos jest przewrażliwiony na swoim punkcie albo sama nie wiem bo wierzcie mi nie chcę nigdy nikogo obrazić bo przeciez nie na tym to polega. Tyle w moim temacie - wybaczcie ale musialam się troszkę obronić.
Bo wychodzę tutaj na straszną cholerę :) a taka nie jestem, bo gdybym taka była nie miałabym tylu ludzi wokoło siebie.

Nie kg a pół i przeczytaj jeszcze raz swojego posta a będziesz wiedzieć co robisz źle. No chyba, że...

Piszesz tak, żeby wpędzić daną osobę w poczucie winy i to kłuje po oczach niesamowicie i nie tylko mnie. BARDZO się starałam nie reagować, potem nawet już nie wgłębiać w Twoje posty ale ile można. Sęk w tym jak wyrażać swoje zdanie nie urażając innych.

Przykład: My z Martolinką mamy bardzo rożne zdania na różne tematy, czasem skrajne, a dogadujemy się bardzo dobrze:tak: Mimo że jedna drugiej potrafi powiedzieć: "Nie zgadzam się z Tobą, bo..."

Oj Dziunka pisalas ze pampek waży 1kg!!! nie bede go teraz szukać, bo moglas i tak zmodyfikować ale pisalas o kg! w Pół kg jeszcze bysmy uwierzyli no ale z drugiej strony pisalas ze to jeden siusiek ;p u nas po całej nocy jedzenia i picia po 12 godzinach waży ok 300g. No ale co ja będę się wymądrzac.

Nigdy nie chce wpędzac kogos w poczucie winy, ale ja sama jak cos źle zrobię chce zeby ktos mi napisał wiesz byc moze to lub tamto zle zobilas/zaszkodziło a nie zeby ktos bez przerwy klepał mnie po ramieniu i mówił nic się nie stało, to nie twoja wina. Nie odnoszę się tutaj to konkretnego przykladu, zeby nie było ale tak jest na naszym forum. Moim zdaniem klepanie po ramieniu to jedno a drugie to juz wiecie :)

szczera lekko bezposrednia???

Ula ty po prostu jestes Ula :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

uwazaj bo życie czasami lubi oddac ze zdwojona silą, ale życze ci żeby cię to nie spotkało. uciekam bo spoznie sie do roboty. Pawel z gilem do pasa grrrrrrrrrrr a w czwartek mamy badanie serduszka i musi byc zdrowy!!!!!!!!!1

reklama
Etna oczom nie wierzę macie już piąteczkę lewą?
U nas tez wszystko wskazywało na ząbki, bo kupki, katar 2 tygodnie ale zaglądalam jako tako i nic po dziąsełkach nie widzę. Narazie wszystko ustało. W buzię tak daleko bardzo ciężko zerknąć.

Do góry