reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A pieron wie od czego ;/ skoro innych objawów chorobowych nie ma...... młody teraz wstał ... a spał od 11 <szok> gorączka 38,5 wiec mniejsza. Syropek wypił ze smakiem.

reklama
My z Tomkiem tez dzis u lekarza.... wyskoczyly mu na rece i na nozce takie male plamki(w sumie 3) wygladajace troche jak luszczyca.... to bylo z tydzien temu, smarowalam Oillanem, ale nic sie nie zmienilo. dzis juz poszlam do lekarki i sie okazalo ze to pewnie jakies uczulenie(bo buzie tez ma lekko wysypana), ale po charakterze tych plamek lekarka stwierdzila, ze moze miec sklonnosci w przyszlosci do luszczycy, no i musimy szybko sie tego pozbyc. Dostal Zyrtec na 10dni, masc cholesterolowa na buzie i krem na recepte - Locoid lipocream - na te plamki.
Jak mi teraz przyjdzie dociec, na co to uczulenie(a Tomi juz je wszystko), to chyba bedzie niezla praca do wykonania..... :/

szczepienie odwołane mała infekcja gardła.

co wizyta to zyrtec przepisuje i witaminy itp. zyrtec na katar pogieło babe naprawde.

Lotka u nas takie plamy to standard. Pojawiają się i znikają, ja już nawet sie nimi nie przejmuje... Tylko, że u nas jak sie pojawią to są na brzuchu, raczkach i nóżkach. Smaruje tylko Emoilium a ostatnio maścią od Mary i po jakimś czasie (raz dłuższym, raz krótszym) znikają na jakiś czas :)))

No.. Ala była cały dzień w żlobku i wszystko było ok .. poza tym, ze od ostatniego przeziębienia ciągle kaszle.
A dziś dostała mega kataru...

Jutro znowu lekarz bo nie wiem co robić :/

Ojej Agrafka a nie myślałaś zeby na jakiś czas zabrać mała ze żłobka??

Najdłuższą przerwę w żłobku miała 2.5 tygodnia - moje L4 + wizyta mojej mamy.
Żeby zabrać ją na dłużej musiałabym znaleźć nianię. A jakoś nie mogę się do tego przekonać - nie zaufam byle jakiej niani, wiec szukanie i sprawdzanie zajęłoby mi całe tygodnie.

Ale kto wiem, jak tak dalej będzie z tymi chorobami to będe musiała poszukać...

Najdłuższą przerwę w żłobku miała 2.5 tygodnia - moje L4 + wizyta mojej mamy.
Żeby zabrać ją na dłużej musiałabym znaleźć nianię. A jakoś nie mogę się do tego przekonać - nie zaufam byle jakiej niani, wiec szukanie i sprawdzanie zajęłoby mi całe tygodnie.

Ale kto wiem, jak tak dalej będzie z tymi chorobami to będe musiała poszukać...

Rozumiem Cie doskonale, też cieżko by mi było zaufać jakiejs "obcej" kobiecie. A nie masz jakiej znajomej, która przejeła by funkcje niani?? Szkoda Alicji, zeby stale chorowała.

reklama
Rozumiem Cie doskonale, też cieżko by mi było zaufać jakiejs "obcej" kobiecie. A nie masz jakiej znajomej, która przejeła by funkcje niani?? Szkoda Alicji, zeby stale chorowała.

Nie mam. Wszyscy moi znajomi z Warszawy pracują w ciągu dnia, rodziny nie mamy tu żadnej poza szwagierką która też pracuje.
Mam chrześniaka studenta, który nawet umiałby się zająć małą bo jego siostra ma małe dzieci, ale on studiuje i gra w piłkę ręczną więc też nie ma czasu.

Do góry