reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
uffffff uspałam małego drugi raz dzisiaj:tak:wiec moge pisac
Mały ciągle gorączkuje i leje się przez rece
Doszłyscie do tego, ale jeszcze potwierdze: my z mezem dostalismy antybiotyk na wyrost, ale nam pomogl szybciej wydobrzec bo te wszystkie gripeksy to do bani, Bartek tydzien sie tym leczyl i tylko gorzej, a teraz juz o wiele lepiej.
Ja jeszcze walcze,
Paweł dostał tylko syropi bo wynik testu byl ujemny tzn. że nie podaje się antybiotyku.
No tez bylam pod wrazeniem, ze nasza przychodnia ma cos taiego w swojej ofercie. Bylismy u pediatry tam zbadala Pawelka, potem kazala u pielegniarek zrobic test po 5 minutach byl wynik i spowrotem do lekarza i wtedy recepty :-). Ale przychodnia jest dość duż i jest w niej wielu specjalistow, no i mamy tez pogotowie ratunkowe.
Zabijcie mnie a nie wiem jak ten test sie nazywal, ale sie dowiem :tak:. Moja ciotka robila ten test u swojego pediatry prywatnego w Gdyni i płaciła 15 zł wieć nie drogo aż tak.
Jeśli chodzi o Eurespal, to Paweł też ma kaszel od czasu do czasu tak jak my, ale wiem że moja pediatra daje ten lek na taki jakby to nazwac stan zapalny organizmu, ale podkresla ze on sam w sobie nie zbija goraczki. Wiec dlatego go w nocy sama podałam. Tylko Ula ten lek to chyba na recepte.

Jako ciekawostke to wam powiem ze dostalismy z mezem dwie te same recepty a on zaplacil 5zł, a ja 30 pare :confused2:

No to nieźle, kobity to zawsze pod górke mają ;/ może lekarz zapomniał czegoś na recepcie zaznaczyć i dlatego było drożej :eek:

nie to nie to
mój mąż jest honorowym dawcą krwi i sie wlasnie w aptece dowiedzielismy (bo lekarka ktora drukowala jego recepte z komputera miala to tam zaznaczone w systemie) że mąż ma takie znizki na leki dzieki temu

etna u Was tez cala rodzinka choruje, wspolczuje:( Kubus tez goraczkuje, oczka mu lzawia i taki jakis oslabiony a ja nie lepsza, nie mam na nic sily, maz w pracy ale dzieki Bogu za godzine wraca i sie Nim zajmie:) byle do 18 heh:D fajnie, ze sa takie znizki dla dawcow krwi, nie wiedzialam:) zdrowia, zdrowia i jeszcze raz ZDROWIA dla Was:)

dziewczyny wlasnie wrocilam od dentysty, ze soba, ble, ale pytalam o ignasia i na moje pytanie kiedy pierwszy raz do dentysty odpowiedzial: "dajcie dziecku swiety spokoj:)" ale ale...rozmawialismy o tym ze on ciagle je w nocy i polecil mi zaraz po butli dac dwa lyki wody zeby wyplukac to swinstwo:) ma sprawdzone u swojej corki i mysle ze to super pomysl:) dzis zaczynam!

Moja powiedziała że dziecko z pierwszym zębem to już pacjent stomatologiczny, ale przecież nie pokaże buziaka, mam przyjść jak będzie miała 3-4 lata, ew szybciej jak będzie się coś działo.

A co ja mam dać po cycku?;-) Podłączę do drugiego rurkę z wodą:-Da tak na poważnie, może przygotuję wodę w butelce drugiej?

Aaaa a jeśli chodzi o Julię to doktorka też stwierdziła ze od picia mleka w nocy...a fakt Julka ciągnęła butlę, a potem nawet kakao:zawstydzona/y:

Moja powiedziała że dziecko z pierwszym zębem to już pacjent stomatologiczny, ale przecież nie pokaże buziaka, mam przyjść jak będzie miała 3-4 lata, ew szybciej jak będzie się coś działo.

A co ja mam dać po cycku?;-) Podłączę do drugiego rurkę z wodą:-Da tak na poważnie, może przygotuję wodę w butelce drugiej?

Aaaa a jeśli chodzi o Julię to doktorka też stwierdziła ze od picia mleka w nocy...a fakt Julka ciągnęła butlę, a potem nawet kakao:zawstydzona/y:

tak tez powiedzial ze dopiero jak bedzie mial 3 latka...wlasnie opowiadal mi ze nawet na noc niektore mamy kubusia daja to dopiero makabra;/
ja szykuje trzecia butle z woda...bo moj ignas je 2 razy w nocy nadal:/wiesz to nawet nie chodzi o wypicie calej butli, jedynie wyplukanie zabkow

reklama
Do góry