reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
My mamy szczepienie w kwietniu tymi wszystkimi 5w1 itd.Mały się urodził 19.11.
Jestem tu nowa i Was nie znam więc trudno mi wejść w temat ale..postarma się.
Dziewczyny słuchajcie.Wczoraj mój mały był strasznie marudny. Na wieczór dostał nurofen w czopku i mu przeszło.Rano dostał panadal bo znowu marudził. Przed spaniem posmarowałammu dziąsełka dentinoxem i zasnął. Po wstaniu było ok.Zjadł obiad (rybę) i około dwie godziny później zrobił taką biegunkową kupkę ze śluzem i domieszką krwi. Od tamtej pory czyli dwie godziny nic. Czy może to być objaw ząbkowania? Jakiś lekarz na dziecko24 powiedział że ząbkowanie a biegunka to diwe różne rzeczy i się nie łączą.dziwne. Teraz śpi ale bolały go dziąsła i nie mógł zasnąć.Pomózcie.Miałyście podobne sytuacje?
Wiem że nurofen może powodować krwawienia uk.pokarmowego.

to nie wazne kiedy sie urodził bo szczepionka ma byc rok od pierwszej dawki. A dzieci dostawały ją różnie. W zaleznosci tez od daty urodzenia oraz od stanu zdrowia, np moj mial opoznione szczepienia bo bardzo wymyślali, odkładała lekarka szczepienie bo np mały mial skaze i zielone kupy a to zas bakteria w moczu, a to wymyslila chorobe metaboliczną a to zapalenie ukladu moczowego a to chore nerki.....co mysly sie najezdzili, narobili badan ile nerwów a wyszło ze dziecko zdrowe jak ryba. Wiec musze zerknac bo nie pamietam kiedy mi mowiły babki jeszcze w naszej starej przychodni......ale chyba kwiecień czy maj...

aha......i ten rok to od ostatniego szczepienia 6w1 tak? bo u nas one były w takich datach:
12.01.10 hexa+rotarix
25.03.10 hexa+rotarix
28.07.10 hexa
23.11.10 mmr ale to sie nie liczy :)

czyli ze co u nas szczepienie w lipcu ??!!

Ostatnia edycja:
Dziunka napewno 24 luty szczepienie?? My mamy dopiero w maju.

u nas tez mowila kwiecien /maj rok czasu od 1 dawki

Na DTPa idziemy też w maju.
Nie pomyliło ci się ?

No pamiętałam, że w 16-18 msc. Ale babka liczyła i wpisała 24.Luty, to co nie kłóciłam się ;-) ale zadzwonię jutro i zapytam czy się nie pomyliła:tak: Chociaż Asia będzie wtedy zaczynała 16 miesiąc. Więc chyba jest ok :tak:

Mała ma się całkiem dobrze póki co :-)

Gosiulek - a może ta kupka po czopku? Wrażliwiec może Twoje dziecko... a trzydniówkę łatwo pomylić z innymi chorobami... ja myślałam, że moja starsza ma, ale miała tylko pokrzywkę - wędrowało sobie zaczerwienienie i kropki ;-) i temperaturę lekką fakt miała -ale od podziębienia...

A może tak być że po czopku?
Lekarka kazała dać 3,4 razy panadol doustnie bez względu na gorączkę.Daliśmy wczoraj na noc i dzisiaj rano.Jak wraca to do 38.Większej nie ma. Pytała czy oprócz tych objawów ma jeszcze inne.Nie ma.No nic.Zobaczymy.Dziś trzeci dzień.

Gosiulek - ja właśnie po czopku miałam atrakcje żołądkowe... , a co dopiero maluch... może trochę czopek coś w środku rozwalił i stąd te atrakcje? Któż to wie z tymi naszymi dziećmi.

reklama
Do góry