reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Mój mały troszkę lepiej.Oby przeszło wkońcu. :(

Byłam w przychodni i oni szczepią Priorixem.

My jeszcze nie byliśmi na bilansie przez to,że ja jestem wtedy w szkole kiedy sa bilanse a jak już mam czas to młody chory :( (dobrze,że do 3 m-cu można iść)

reklama
Byłam na szczepieniu, Asia raczej bała się pielęgniarki niz zastrzyku;-) Ważenie - ryk, mierzenie - ryk, za to jak tylko pielęgniarki się oddalały od razu uśmiech :-D mój oszust mały, nawet łzy jej nie leciały:-D

Nastepne szczepienie 24.II - dawka przypominająca : błonica, tężec, krztusiec.

Pytałam się jak to jest ze skojarzonymi to tak samo - szczepienie na roczek i na półtora roku.

Acha lekarka tak spoglądała ile ząbkow ma Asia że ta się zrzygała... ale ma 6 i nic się tam nie wykluwa.

Gorączki mam się spodziewać tak jak po każdym innym szczepieniu albo nie spodziewać jak nigdy nie miała żadnych objawów poszczepiennych.

Pewnie że warto tylko o tym się nie mówi.Ja do wczoraj nawet nie wiedziałam że jest bilans roczniaka.

bo teoretycznie w kalendarzach nie ma - i u mnie w przychodni też powiedzieli, ze nie ma, bo w pierwszym roku życia jest tak dużo wizyt, ze bilans niepotrzebny.
Oczywiście zależy jeszcze jaka jakość tej wizyty - u mnie np. marna. Ale na szczepienie idziemy za miesiąc i zobaczę - może pani doktor bardziej się tym razem przyłoży. A jak nie to pójdę na taki "bilans" prywatnie.

Nam nic nie mowili o bilansie roczniaka.
Szczepionkę też mamy bezpłatną Priorix i w książeczce wpisana jest po jego urodzinach a kiedy i dokładna data nie jest wyznaczona, dobtrze bo ja i tak daty przeciągam i dokładnie w tych datach nie chodzę.
Pewnie prędzej zaszczepimy się kolejną dawką 5w1 niż Priorixem :)

reklama
Do góry