reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Tak to właśnie jest - jedne się martwią bo za mało dziecko przybiera inne bo za dużo...
A co to są schorzenia somatyczne? - tak w skrócie mi powiedz bo nei chce mi sie szukać.

Moja bratanica mega mało zawsze przybierała i wwieku 2 lat okazało sie ze ma nadczynność tarczycy... Leczyli ją przez rok czy jakoś tak.
Może przy okazji warty by było zrobić wyniki z krwi...

poradnia pediatryczna dotyczy chorób dzieci tzn dociekania co dziecku jest jak nic nie jest:confused: cholera go wie :| ...

reklama
Zrób posiew, poczekaj na wyniki i nie martw sie na zapas. Poza tym mysle ze powinnas byc dobrej mysli, wiesz ze je a teraz bardzo duzo kalori spala.

Wiecie co u nas nie ma żadnych kontrolnych badan, ostatnio bylismy na szczepieniu i teraz pojdziemy za 6m-cy :confused::confused::confused::confused:

No zawsze było i jest że 6 miesiąca ostatnia szczepionka i następna wizyta po ukonczeniu przez dziecko roku-szczepienie i bilans.

Ja to z Julia bylam dodatkowo w okolicy 9-10 miesiaca tak sprawdzic czy ok. U nas jest tak ze moge przychodzic kiedy chce i nikt mi zwazenia, zmierzenia i badania nie odmowi:tak:

(...)
Moja bratanica mega mało zawsze przybierała i wwieku 2 lat okazało sie ze ma nadczynność tarczycy... Leczyli ją przez rok czy jakoś tak.
Może przy okazji warty by było zrobić wyniki z krwi...
Nie wiem jak w innych miejscowosciach w PL ale pwenie tak samo, ale w Szczecinie dzieciom przy wyjsciu z porodowki robia badanie na tarczyce, trzeba tylko wyrazic zgode i podac dane adresowe, bo jak jest cos nie tak to informuja w ciagu tygodnia. Mojej kolezanki coreczce tak wykryli i dzieki temu odkad skonczyla 2dobe przyjmuje leki i jest ok.

Nie wiem jak w innych miejscowosciach w PL ale pwenie tak samo, ale w Szczecinie dzieciom przy wyjsciu z porodowki robia badanie na tarczyce, trzeba tylko wyrazic zgode i podac dane adresowe, bo jak jest cos nie tak to informuja w ciagu tygodnia. Mojej kolezanki coreczce tak wykryli i dzieki temu odkad skonczyla 2dobe przyjmuje leki i jest ok.

wszędzie :-)

dziewczyny pisałyscie wczesniej o napletku ja Mayeuszkowi lekko sciagam takie zalecenie pediatry bo czasem zbiera sie tak taka narosl i lekarka powiedziała zeby podczas kąpieli tak odciagnać zeby dziurke było widac oczywiscie delikatnie....
co do badania tarczycy to chyba wszędzie robia....

Acha, co do tej tarczycy to chyba od niedawna, bo w sierpniu 2006 jeszcze nie robili niestety:baffled:. Bynajmniej w Zgorzelcu gdzie roddzilam Maciejka.

reklama
Kasiula a Pawełek nie zwiększył wydatku energetycznego ostatnio? Marika w miesiącu w którym zaczęła raczkować też mniej przybrała.
Kamcia "to co ma" to możesz szerzej? Chodzi o same strupki??

Do góry