reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Ale ponoć ciemiączko za duże - 1cm x1,5 cm - 4 miesiące temu było takie samo. Jak jest u Waszych dzieciaczków?
skoro znów zaczęłam się udzielać, to pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie. u nas ciemiączko jest duże, bo 2,5x3 cm (takie było 24 maja na szczepieniu). nic nam się od porodu nie zmniejszyło, a jeszcze urosło (bo przy porodzie było 2,5x2,5)
Na razie pediatra nie panikowała, tylko kazała się zgłosić za miesiąc (około). pójdę za 2 tygodnie jak wrócimy z wczasów. jeżeli nadal ciemiączko się nie zmniejszy to da nam skierowanie do poradni chorób metabolicznych (czy jakoś tak) no i na usg nas wyśle.
Kasiula bo nie doczytałam, dlaczego Pawełek ma aparat? tzn. domyślam się dlaczego, ale dużą ma wadę słuchu? a co do wagi to nie doradzę, ale moja młoda też znacznie mniej teraz przybiera ( od ostatniego ważenia z 24 maja jakieś 500 gram)

Ostatnia edycja:
A ja wlasnie przed chwila znalazlam informacje, ze w Szczecinie robia darmowe badania jamy brzusznej wszystkim dzieciom, ktore w momencie rejestracji nie maja skonczonych 12miesiecy. Dlatego jutro bede dzwonic i Alana rejestrowac. Akacja ruszyla 15go czerwca. Nie trzeba miec skierowania od dr. Fajnie :)

Kasiula bo nie doczytałam, dlaczego Pawełek ma aparat? tzn. domyślam się dlaczego, ale dużą ma wadę słuchu? a co do wagi to nie doradzę, ale moja młoda też znacznie mniej teraz przybiera ( od ostatniego ważenia z 24 maja jakieś 500 gram)
nosimy bo wade mamy znacza 60dB po porodzie w szpitalu nie wyszło badanie dobrze pozniej jeszcze raz robione znow wykazywało niejasności i zrobili badanie dokladniejsze fal mózgowych i wyszedł niedosłuch wiec nosimy ;] dobrze ze wczesnie wykryty to Pawełek bedzie normalnei sie rozwijał :)

A ja wlasnie przed chwila znalazlam informacje, ze w Szczecinie robia darmowe badania jamy brzusznej wszystkim dzieciom, ktore w momencie rejestracji nie maja skonczonych 12miesiecy. Dlatego jutro bede dzwonic i Alana rejestrowac. Akacja ruszyla 15go czerwca. Nie trzeba miec skierowania od dr. Fajnie :)

SUPER!

mojej małej znów wyszły strupki....:-( i znów na antybiotyku..
ponoć to co ma to jest dziedziczne...

Co to jest to" to co ma"? Nazwali? I gdzie te strupki?

dziunka a bo nie wiem czy widziąłaś, zaraz ci dam te ostatnie zdjęcia..
.no wczesniej to nazwaliz e to impetigo,
ale teraz i mój D ma to na brodzie (1 strup) wcześniej też miał kiedyś , ale nie wiedzieliśmy że to to samo... no i lekarz powiedział że to dziedziczne (bez nazwy)
teraz ma tylko 2 strupki , 1 na nóżce a 2 na pleckach nieco poniżej szyji
TO SĄ TE STARE ZDJĘCIA WKLEJAM TYLKO ŻEBY POKAZAĆ JAK TO WYGLĄDA

Załączniki

• DSC04844.jpg
    DSC04844.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 27
  • DSC04845.jpg
    DSC04845.jpg
    10,9 KB · Wyświetleń: 24
O kurcze, dziwne :szok: a może to jakas bakteria? Tak tylko gdybam.... Skoro nie wie jak to się nazywa to skąd wie że dziedziczne?:sorry2: a pobrali z tego jakąś próbkę, badali? Może jak w Pl będziesz to wybierz się do dermatologa.

O kurcze, dziwne :szok: a może to jakas bakteria? Tak tylko gdybam.... Skoro nie wie jak to się nazywa to skąd wie że dziedziczne?:sorry2: a pobrali z tego jakąś próbkę, badali? Może jak w Pl będziesz to wybierz się do dermatologa.
:tak: mamy zamiar iść z małą,i pokażę co dostała za leki na to i niech ją zbadają
ale mój D jak był z tym u lekarza w pl to powiedzieli mu że oni nie mają pojęcia co to jest...
dali mu masc benzachen (czy jakos tak) i mu zeszło...
wiesz jak byłam z nią 1 raz co jej to wyszło to powiedział mi że to liszaj

no ale jak teraz skojarzyliśmy to z tym co miał D to raczej liszaje nie wychodzą bez powodu mniej więcej raz do roku:no::dry:

reklama
To widocznie u kiepskiego lekarza był :baffled: idźcie, idźcie i nie dajcie się zbyć:tak:

Edit: to impetigo to liszajec zakaźny, ale pewnie już to wiesz...
a tak Ci powiem że mój brat miał do 10 r.ż. bardzo często liszaje na buzi, potem samoistnie ustąpiły. I też wyskakiwały prez kilka lat co jakiś czas, przeważnie jak był osłabiony to "atakowały".

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry