reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Eli jest cały czas na cycu i nie ulewa, nawet jako noworodek nie miała z tym problemu, dosłownie kilka razy wypluła twarożek, więc nie koniecznie musi to być urok cycowych dzieciczków

effka - Olafkowi Dziubaska zarosło ciemiączko i przebadali go i się okazało, że ma jakieś zaburzeia gospodarki wapniowej, i Dziubasek chyba Mu podaje 1 kropelkę na dwa tygodnei czy coś koło tego...
Twoja Milenka może mieć alergię dotykową - i być uczulona na proszek do prania. SPróbuj przejść na jakiś czas na pranie w płatkach mydlanych, jeśli pomoże to super, a jeśli nie pomoże, to nic nie tracisz... Ja prałąm ELi w płatkach ubranka przez ponad pół roku, bo nawet delikatniutkie płyny do prania jelp i lovela uczulały.. co o tym myślisz?
Niestety w alergii mam duże doświadczenie :(

Własnie wydawalo misie, że czyjś synuś mial tez problemy z malym ciemiaczkiem ale sie nie dokopalam. Cyba pojde wymóc skierowanie na te badania.
Co do proszku, od poczatku piore w Jelpie a dzis mialam isc po platki ale z tego wszystkiego nie poszlam :( niemniej jednak kolejne pranie bedzie w platkach. Mysle tez ze faktycznie moze byc uczulona na nikiel bo zaobserwowalam ogniska w miejscu nap od bodziakow. teraz zakladam beznapowe albo pod napy podkladam platki higieniczne i nic nowego w tych miejscach nie wylazi.

Co do Twojego doświadczenia, to stwierdzam , że masz szerokie w wielu dziedzinach dzieciowych :) dzieki za wsparcie i rady

Tak tak można. Nie sugeruj się opakowaniem bo tam pisze ze dopiero powyżej roku, ale ten temat był juz tutaj poruszany i każdej z nas lekarz pozwolił. Mój w 10 tygodniu miał katar i juz stosowaliśmy.

pulmex jest mocniejsza, bardziej "pachnąca" więc jak smaruję plecki i piersi nią to Młody dodatkowo inhalacje
a żeby szybciej się kataru pozbyć lub żeby nie rozwinął się to smaruję jeszcze całe stópki pulmexem....przy Arku nie wiem jak działa, bo zaczęłam go stosować jak katar był już na schyłku, ale przy Patrycji parę razy tym sposobem udało nam się uniknąć kataru

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry