reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

ilona212 moj był na bebiku 1 , nie mieszałam ich nie dawała stopniowo mniej bebika więcej pepti. Dała normalnie bultekę bebilonu pepti. Wszystko było ok, mały ze smakiem zjadł.Efekty? 3godziny później zrobił bez problemu kupę i prykał bez płaczu.Tego samego dnia:-)

No nam zalecil tak pediatra mieszac mleka wiec sie tego trzymam. Ciesze sie ze u Ciebie tak szybko zadzialalo. U nas chyba tez jest juz poprawa ale nie chce zapeszac ;-)

reklama
u nas byl problem z szyjka i pod paszkami.......:-(

osuszalam ciagle i przesmarowywalam delikatnie sudocremem.... i po problemie:tak:
no i glowke tez ma tomus lekko wypukla z lewej str ale nie mam go serca klasc na lewym boku bo ma ten "odczyn" ze szczepionki i to go chyba moze bolec, sama nie wiem...

u nas byl problem z szyjka i pod paszkami.......:-(

osuszalam ciagle i przesmarowywalam delikatnie sudocremem.... i po problemie:tak:
no i glowke tez ma tomus lekko wypukla z lewej str ale nie mam go serca klasc na lewym boku bo ma ten "odczyn" ze szczepionki i to go chyba moze bolec, sama nie wiem...

Ale jaki odczyn? Jeszcze mu ropien nie pekl? Bo tam blizna zostaje po prostu...
Ja na to nie zwracalam uwagi, kladlam na tym boku tez, ale i tak Asia wiecznie sie obraca na plecy i kreci glowa we wszystkie strony :blink:

Byliśmy u neurologa!
Olaf ma małą asymetrię i wzmożone napięcie mięśniowe :(
W środę idziemy do rehabilitantów i maja pokazać nam ćwiczenia dla Olafcia, za miesiąc kontrola – i wtedy decyzja czy rehabilitujemy sie czy nie…no to było lekkie niedotlenienie!
Trochę mnie to zdołowało!
A każdy mówił, że Olafcio taki silny….
---
Co do ciemiączka to jak zarośnie to nie oznacza, że mózg się nie będzie rozwijał!

Byliśmy u neurologa!
W środę idziemy do rehabilitantów i maja pokazać nam ćwiczenia dla Olafcia, za miesiąc kontrola – i wtedy decyzja czy rehabilitujemy sie czy nie…no to było lekkie niedotlenienie!
Trochę mnie to zdołowało!
A każdy mówił, że Olafcio taki silny….
---
Co do ciemiączka to jak zarośnie to nie oznacza, że mózg się nie będzie rozwijał!

A czym to napiecie sie objawialo?

Byliśmy u neurologa!

---

Skąd ja to znam....
Nas też pediatra wysłała do neurologa ze slowami "Mala na pewno ma asymetrię ze wzgledu na położenie pośladkowe i na pewno ma wzmożone napięcie mięśniowe".

Bylismy u neurologa i to opis neurolożki "Mala drobna i silna, napięcie mięśniowe prawidlowe, rehabilitacja nie potrzebna, kontrola w wieku 3 miesięcy, zalecone szczepienie acelularne".

I bądz tu mądry, ciekawe czy za 2 tygodnie nie okaze się, że jednak rehabilitacja potrzebna.

Justys zszokowalam się, że twój z brzucha na plecy potrafi się przewrócić.
Moja ? Cos ty-nie ma szans. Moim zdaniem ona słabo trzyma głowę jak leży na bruchu.

A rehabilitacją sie nie martw !
Wiesz ile dzieci rehabilituje się ta metodą Bobath lub Woyta ?
To są naprawdę duże liczby, ja co chwilę spotykam gdzies w przychodni matki, ktorych dzieci ktore chodzą na te rehabilitacje.

Ostatnia edycja:
co do napiecia miesniowego nie ma sie czym przejmowac... lekarze wola zawczasu wyslac do specjalisty niz zeby bylo za pozno specjalista da wytyczne jakie cwiczenia wykonywac bo przeciez nie zaszkodza a zawsze moga pomoc... moja siostra tez miala skierowanie bo jej syn niby tez te napiecie mial ... byla u specjalisty miala cwiczyc ... jednak synek tak histerycznie płakał przy cwiczeniach ze odpuscila sobie nie miala serca ... po miesiacu na wizycie kontrolnej lekarka w szoku jaka wielka zmiana i poprawa ... widocznie wtedy nie byl to czas na to zeby Dawid byl rozwiniety miesniowo prawidlowo potrzebowal wiecej czasu wiec nie martwicie sie tym :)

3 lutego wizyte mamy i kardiologa mam nadzieje ze to tylko "kontrola" :nerd:

reklama
Do góry