reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

My dziś byliśmy na wizycie. Miało być szczepienie ale ze względu na biegunkę małego nie odbyła się... tak juz tęskie za normalną kupką małego. Dostał smectę i coś jeszcze - nie pamietam nazwy . No ale waży jak dorodny samiec. Jutro kończy 2 miesiące i waży 6390 ;-)

reklama
My dziś byliśmy na wizycie. Miało być szczepienie ale ze względu na biegunkę małego nie odbyła się... tak juz tęskie za normalną kupką małego. Dostał smectę i coś jeszcze - nie pamietam nazwy . No ale waży jak dorodny samiec. Jutro kończy 2 miesiące i waży 6390 ;-)
No to widzę ze wiecej wsród nas takich dorodnych okazów jak moja Sonia... :-p

No właśnie duża dziewczynka z niej:tak: ale takie maleństwa pulpeciki są słodziutkie.Każda fałdka do schrupania:tak:
Wiesz co, może nie jestem obiektywna ale ja nie widze jakoś zeby ona spasiona jakaś była... raczej proporcjonalna tylko że duuużżżaaa jak na swój wiek i na starszą wygląda..
Mi tam lekarka mówiła żeby sie nie martwić - jesli dobrze karmimy (czyt. nie przekarmiamy) a pociechy rosną i są zdrowe to dobrze, a że większe od innych - ludzie przeciez nie są jednakowi i na iluśtam zawsze zdarzy sie ktoś wyższy lub tęższy od innych itd.... :sorry2:
Poza tym to moze sie jeszcze 100razy zmienic na przestrzeni lat..

Ja ide w czwartek na wazenie z okazji 2 miesiaca i jesli dalej przybiera tak samo to bedzie gdzies 800 g wiecej od ostatniej wizyty 7.01 czyli jakies 6600g :szok: ale mam nadzieje ze nie :szok:

Wiesz co, może nie jestem obiektywna ale ja nie widze jakoś zeby ona spasiona jakaś była... raczej proporcjonalna tylko że duuużżżaaa jak na swój wiek i na starszą wygląda..
Mi tam lekarka mówiła żeby sie nie martwić - jesli dobrze karmimy (czyt. nie przekarmiamy) a pociechy rosną i są zdrowe to dobrze, a że większe od innych - ludzie przeciez nie są jednakowi i na iluśtam zawsze zdarzy sie ktoś wyższy lub tęższy od innych itd.... :sorry2:
Poza tym to moze sie jeszcze 100razy zmienic na przestrzeni lat..

mary myslę za toduzlezy od tego jacy duzi sa rodzice;-) my oboje mamy po 180 cm wiec sporo, filigranowa to ja nie jestem wiec ma po kim dziedziczyc. :tak:

dziunka , kamcia dajcie koniecznie znac jak tam z waga waszych maluszków:tak:

reklama
mary myslę za toduzlezy od tego jacy duzi sa rodzice;-) my oboje mamy po 180 cm wiec sporo, filigranowa to ja nie jestem wiec ma po kim dziedziczyc. :tak:

dziunka , kamcia dajcie koniecznie znac jak tam z waga waszych maluszków:tak:

Dokładnie :tak: Skoro mama (czyli ja) 182cm i ok 85kg na początku ciąży (standardowa moja waga to 82kg) a tata 180cm i tez ok 85kg na początku ciąży to po kim ona miała by być mała...? :-D

Do góry