reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Bebilon pepti chyba jest na recepte(pewnosci nie mam) . Moim zdaniem- jesli podejrzewasz alergie skontaktuj sie z lekarzem i niech on zadecyduje.

Moja mala ma szorstkie policzki i pediatra powiedziala ze to nie alergia, ma tez sucha skore ze uszami. Ja podejrzewam ze moze byc alergiczka, jej ojciec jest uczulony na wiele rzeczy i w dziecinstwie mial skaze bialkowa. Pediatra moze sie mylic????:confused::confused::confused: Czy poprostu musze ja troche przycisnac zeby sie bardziej zainteresowala moim skarbem??

reklama
Bebilon pepti chyba jest na recepte(pewnosci nie mam) . Moim zdaniem- jesli podejrzewasz alergie skontaktuj sie z lekarzem i niech on zadecyduje.

Moja mala ma szorstkie policzki i pediatra powiedziala ze to nie alergia, ma tez sucha skore ze uszami. Ja podejrzewam ze moze byc alergiczka, jej ojciec jest uczulony na wiele rzeczy i w dziecinstwie mial skaze bialkowa. Pediatra moze sie mylic????:confused::confused::confused: Czy poprostu musze ja troche przycisnac zeby sie bardziej zainteresowala moim skarbem??

Jeszcze raz mówie :-D bebilon pepti kupiłam ez recepty, po prostu zapłaciłam 100% 22 zł a nie 11 zł. Haloooo czy ktos mnie słucha :-D:-D:-D:-D

DUŻO ZDRÓWKA DLA OLIWKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Madzia jesteś już doświadczoną mamusią więc dacie radę chorobie!!!!!!!!!!
Madzia napisz mi czym się to u Was objawiło? Kaszelek, temperaturka?

U nas był katar - jak rano kichnęła to gile po brode i zielone - więc już podejrzane. No i kaszel suchy. Nie miała gorączki. We środę dostała tylko syropki, jednak w piątek już w oskrzela. Dziś niestety nie widze wiekszej poprawy i ma stan podgorączkowy (37,5). Nie wiem czy to oskrzela są zaraźliwe, ale zaczyna się od kataru, a jak katar spływa po gardle to powoduje kaszel a stąd już blisko do oskrzeli:-(
My na suchą skórę dostałyśmy maśc robioną z lekobazy i Vit.A. Na Oliwkę działa rewelacyjnie, już po jednym dniu był efekt. Ciemieniuszkę też mamy i stosujemy oliwkę i wyczesywanie.

Kaśka K trzymaj się, jesteś silną kobietką i dasz rady. Oby wasze problemy zdrowotne szybko się skończyły

Hej Kochane!

Filipek ma już 2 miesiące. Zaczyna się uśmiechać i nie jest już tylko śpiącym noworodkiem. Czasem doskwiera mi samotność ale myślałam, że będzie gorzej. Mam problem z dobraniem mleka dla mojego szkraba. Ma pod skórą krostki które widać pod światłem. CO TO MOŻE BYĆ??? MA W DODATKU ZIELONE KUPY I SUCHĄ BUZIE I ŁYDY. PEDIATRA POWIEDZIAŁA, ŻE TAK MUSI BYĆ. NAPRAWDĘ??? JAKIE MLEKO MAM MU DAWAĆ. NUTRAMIGEN JEST NA RECEPTE A TA LEKARKA NIE CHCE MI TEGO WYPISAĆ.

Tak musi byc????? Zmienilabym lekarza:baffled:

ilona
Sonia tez miała taką suchą skórę - szczególnie na buzi i na uszach. Podejrzewałam alergie a okazało sie że to po prostu przesuszona skóra - od ogrzewania w domu, od zimna na dworze, od wiatru... Lekarka zaleciła krem silnie nawilżający (nie natłuszczający bo zamyka pory!) z parafiną i juz po 3dniach śladu nie było, a teraz profilaktycznie go stosuje. No i jednak do kąpieli zaczełam Oillatum stosowac :tak:

zamiast przyciskać pediatrę spróbuj przejść na dietę bezmleczną.. jeśli po 3 tgodniach szorstkość ni eprzejdzie, to będziesz wiedziałą, że to nie to, a jeśli przejdzie, to się dowiesz, że to pewnie alergia...

Mamuśki jak u Was z ciemieniuszką u dzieci?
U mnie mam smarować olejkiem na ciemieniuszkę , pozniej myc i wyczesywac szczotką.Robię tak i powoli schodzi..
Ale gorzej z buzia jest.Wyskakuja takie placki suche i na rączkach i nózkach.Dermatolog kazała smarowac fucidinem i tannohermal ale poprawy szczególnej nie widzę...podobno 3 tyg i ma przejsc...trzeba się chyba uzbroić w cierpliwość...
od samego smarowania może nie przejść, bo to leczenie objawowe. suche placki - to brzmi jak alergia.. na Twoim miejscu też przeszłąbym na dietę bezmleczną...

Ja z moją uczuloną starsza córką początkowo chodziłam do alergologów, ale oni byl nastawieni na leczenie objawowe. Tak naprawdę polepszyło sie dopiero, jak sama się zajełam tematem - czyli przeszłam na ostrą dietę eliminacyjną, dzięki czemu dowiedziałam się, na co mała jest uczulona - i objawy skórne przeszły bez sterydów i niszczenia maleńkiej wątroby :tak:

ilona
Sonia tez miała taką suchą skórę - szczególnie na buzi i na uszach. Podejrzewałam alergie a okazało sie że to po prostu przesuszona skóra - od ogrzewania w domu, od zimna na dworze, od wiatru... Lekarka zaleciła krem silnie nawilżający (nie natłuszczający bo zamyka pory!) z parafiną i juz po 3dniach śladu nie było, a teraz profilaktycznie go stosuje. No i jednak do kąpieli zaczełam Oillatum stosowac :tak:

Ciesze sie ze mi to napisalas bo juz watpilam w moja pani doktor, byc moze u nas jest ta sama przyczyna. ;-)

zamiast przyciskać pediatrę spróbuj przejść na dietę bezmleczną.. jeśli po 3 tgodniach szorstkość ni eprzejdzie, to będziesz wiedziałą, że to nie to, a jeśli przejdzie, to się dowiesz, że to pewnie alergia...
.

Ja nie karmie piersia ;-)

reklama
Do góry