reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

reklama
We wtorek zaszczepiłam Ingunię priorixem i przeciwko meningokokom i chyba to odchorowuje. kaszle dosyć mocno ale głównie rano i ma duży katar.

Chyba, że to od tych nieszczęsnych czwórek. W każdym razie jest dosyć marudna i chyba muszę z nią pójść do lekarza chociaż miałam nadzieję, że się bez tego obejdzie:-(.

Asiun gdzie zdobyłas szczepionke na meningokoki??? We wszystkich hurtowniah farm. ich brakuje! Ile zapłaciłas jesli moge wiedziec i czy szczepisz tylko jedna dawka?

Była jeszcze w poprzednią sobotę w aptece na Grójeckiej - 140zł. Tylko 1 dawka.

Chyba zaszczepię ją też na pneumokoki w końcu. Każdy mówi co innego a ja już mam dosyć zastanawiania się czy robić czy nie. Tylko odczekam jeszcze ze trzy czy cztery tygodnie.

To ciekawe, bo jak dzwonię się dowiadywać dla pacjentów to i mówią, że wciąż brakuje. :confused: Łódź to jednak zadupie straszne jest... Ja sama nie szczepię na meningokoki. A pamiętacie nazwę może? Bo ja mam tylko jedną w ofercie i to chyba droższą. A na pneumo to Prevenarem będziecie szczepić?

Neissvac chyba się nazywała ta szczepionka.

A na pneumokoki to też zaszczepię tym, co mi lekarka wypisze.

Asiun u nas od tyg to samo kaszel i katar. Dzis znow z nia bylam na kontroli no i nic jej nie dolega. Ja jej jeszcze nie zaszczepilam na szczepionke 13-14mc bo caly czas ma ten kaszel i w poniedzialek mam wizyte u alergologa i zobaczymy co ona teraz powie czy mozemy ja zaszczepic czy nie.
Na meningokoki nie szczepilam dzieciakow bo lekarka powiedziala ze na sepse mozna sie zarazic przez byle jakie nawet skaleczenie.
A na pneumokiki szczepic sie bedziemy dopiero pod kiniec wakacji jak Maks bedzie szedl do przedszkola i to bedzie pneumokiki+grypa za jednym razem tak nam lekarz zalecil.

Oj Woloszki, jak ja Ci współczuje, a Majeczki to mi tez żal, jak ona sie musi męczyć:-( Trzymam kciuki, by alergolog coś zaradziła i to szybko:tak:!!!
U nas już wszystko gra, nie byłam u lekarza, wysypka przeszła, gorczka przeszła, a katarek troszke dłużej sie ciągnął, ale tez już jest ok :-D <tak> :-D

reklama
Do góry